Koop verstandig: maximaal besparen in het dagelijkse leven

Koop verstandig: maximaal besparen in het dagelijkse leven

Ga verstandig te werk als je iets wilt kopen. Doe voldoende research. Zo vermijd je hetzelfde product voor een lagere prijs in een andere winkel. Of jouw aanwinst een week later voor 30% minder in de uitverkoop. Wij laten je zien hoe je shopt voor de beste prijs!


Thuis
De wereld van de energie
Je krijgt je energiefactuur en bent stomverbaasd: “Hoe komt het dat wij zoveel hebben verbruikt?”. Neem allereerst het vermogen onder de loep waarvoor jullie een contract zijn aangegaan. Misschien is het vermogen hoger dan wat jullie echt nodig hebben en kun je het basisverbruik verlagen? Zowel op het contract als op elke factuur staat het vermogen in kW vermeld. Volg de volgende stappen om te weten of dat vermogen het juiste is:

 • Tel het vermogen (kW) op van alle huishoudtoestellen met een hoog vermogen die normaal gezien tegelijkertijd aan staan.
 • Voeg een marge van 1kW toe voor de verlichting en de kleine huishoudelijke apparaten.
 • Wanneer je het totaal van je gemiddelde verbruik hebt uitgerekend, kijk je naar de verschillende genormaliseerde vermogens die op je contract of achter op je factuur vermeld staan. Kies de hoogste schaal die het dichtste bij jouw verbruik ligt. Zo kom je aan het einde van het jaar niet voor onaangename verassingen te staan. Wanneer je huishoudelijke apparaten en gloeilampen moet vervangen, kies dan voor spaarlampen. Dit is sowieso verplicht. Huishoudelijke apparaten met een A+++ label verbruiken minder en voor de gloeilampen is led het meest energiezuinige type. Daarnaast zijn er nog talloze tips om thuis energie te besparen. Meer tips over het besparen van energie vind je bij jouw energieleverancier.

De verwarming

 • Wist je dat je voor elke graad dat je de verwarming hoger zet, je 7% meer verbruikt? Daarom raden wij jou aan om ’s nachts en wanneer je niet thuis bent een “aanvaardbare” temperatuur van 15º aan te houden. En wanneer je thuis bent, 20º of 21º.
 • Schakel de verwarming niet uit. De kosten om een koude kamer te verwarmen zijn hoger dan de kosten om een kamer op constante temperatuur te houden. 
 • Maak gebruik van de renovatiesubsidies om oude ramen te vervangen door nieuwe en beter isolerende ramen.
 • Als je nieuwe raamkozijnen hebt, kan dit een zeer gunstig effect hebben op jouw energiefactuur! Goede gordijnen en een vloerbedekking doen ook veel.

Shoppen!

Bestel je gratis doseersysteem

Bestel je gratis doseersysteem

Je kan hier een gratis doseersysteem bestellen. Slechts één bestelling per jaar.

Staaltje geselecteerd
Kies dit staaltje niet
Staaltje al besteld
 • Gebruik alle mogelijke gratis klantenkaarten: je krijgt op die manier bijna altijd korting of voordeel. Voel je niet slecht omdat je in vier verschillende supermarkten winkelt om de beste deals te krijgen.
 • Vergelijk. Er zijn serieuze verschillen per product al naargelang de verpakking. Als je goed oplet, bespaar je tot 30%.
 • Maak van te voren een lijstje van welke producten je nodig hebt en hou je daaraan. Het is normaal dat je daarna nog spontane aankopen doet, maar hou het in de hand. Kijk goed naar de prijzen en of je dat product echt nodig hebt.
 • Kies voor verse seizoenproducten en kijk ook naar de conserven van eigen merk of zuivelproducten. Er zitten echt goede tussen! Kijk altijd naar de houdbaarheidsdatum.
 • Denk goed na over welke schoonmaakmiddelen je koopt. Soms loont het om wat meer te betalen omdat het ook veel meer oplevert. Goede voorbeelden hiervan, zijn Dreft, Dash, Mr. Propre en Ambi Pur. Hun formules zijn veel krachtiger en efficiënter dan die van soortgelijke producten. Ze zijn het resultaat van jaren onderzoek en voortdurende innovatie. Goedkoop is vaak duurkoop. Dat heb je zelf ook vast al eens bij een of ander product ondervonden.
 • Lees de kleine lettertjes en controleer de inhoud van het product in de verpakking. Kies niet alleen op basis van het formaat.
 • Let op met 2x1 en 3x2 aanbiedingen. Bedenk of je echt meer dan één artikel nodig hebt en of de prijs de moeite loont.
 • Neem altijd je kortingsbonnen mee. Wacht niet tot morgen, druk ze af en stop ze in je portemonnee.

En voor de rest …

 • Let op met apotheekkosten. Hou er rekening mee dat er medicijnen bestaan met dezelfde samenstelling, maar wel goedkoper.
 • Wees altijd alert voor online aanbiedingen en promoties. Vooral bij restaurants, uitstapjes en kleding kun je profiteren.
 • Beperk het gebruik van kredieten en aankopen op afbetaling. Ze stimuleren onnodige uitgaven en je moet rente betalen.

Vond je dit artikel leuk? Wij hopen van wel! Stuur ons jouw feedback of schrijf je in op onze nieuwsbrief.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Luchtverfrisser

Ambi Pur (textielverfrisser, spray, continue luchtverfrisser)

Ambi Pur

€0,50

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Ambi Pur (textielverfrisser, spray, continue luchtverfrisser) product

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Luchtverfrisser

Ambi Pur elektrische luchtverfrissers

Ambi Pur

€0,50

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Ambi Pur elektrisse luchtverfrissers product

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild