Leer energie besparen

Leer energie besparen

Wist je dat minder energie verbruiken in je huishouden de snelste en goedkoopste manier is om de klimaatsverandering af te remmen? Zin in meer geeft je slimme tips die je morgen al kunt toepassen


Met de verwarming
Zet je thermostaat in de winter op een gemiddelde van 20ºC. Als je gaat slapen op ongeveer 17ºC.
Ontlucht de radiatoren elk jaar om de warmte goed te laten doorstromen.

Met de huishoudtoestellen
Koelkast: Zorg ervoor dat de rubbers van de deuren in goede staat zijn en vermijd dat er ijsvorming ontstaat in de vriezer.
Wasmachine en vaatwasser: Maak de toestellen op tijd leeg en was met koud water of op lage temperatuur om minder elektriciteit te verbruiken.

Met de verlichting
Gebruik zoveel mogelijk daglicht en doe de lampen uit als je de kamer verlaat.
Vervang de gewone gloeilampen door spaarlampen. Ze zijn inmiddels verplicht. Ze zijn wel iets duurder, maar die investering betaalt zichzelf terug. Want ze verbruiken 80% minder en gaan 8 keer langer mee.

Met de elektrische "veelvraten"
Elektrische toestellen blijven energie verbruiken, ook al zijn ze uitgeschakeld. "Stand by" betekent niet dat ze geen energie verbruiken. Wat moet je doen? Gebruik een stekkerdoos met een schakelaar die je kunt uitzetten als je ze niet gebruikt.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Dreft in de was

Dreft in de was

Geschreven door Siebi een lid van Zin in meer,27 september 2016

Asperges met zeebaars

Asperges met zeebaars

Asperges met zeebaars

De asperges komen er eindelijk weer aan – hoog tijd dus voor een overheerlijk, gezond en creatief gerecht dat je in enkele minuten op tafel tovert. V...

Spinazie met roerei

Spinazie met roerei

Spinazie met roerei

Wanneer je gehaast aan je dag begint, is het gemakkelijk om je ontbijt over te slaan. Dit leidt echter meestal tot slechte keuzes doorheen de dag. We...

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen
5

Vaak denken kinderen dat de grond de perfecte plaats is voor vuile was… Wil jij liever niet dat je huis eruit ziet alsof er een tornado door heen is getrokken? Dan kunnen deze instructies je zeker en vast helpen. Zo bespaar je eindeloos veel tijd bij het opruimen.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador