Recycleren: goed voor je portemonnee en het milieu

Recycleren: goed voor je portemonnee en het milieu

In tijden van crisis moeten we creatief zijn. Zin in meer geeft je tips om geld te besparen en thuis te recycleren. Je zult merken hoe je het verschil kunt maken, voor het milieu én je portemonnee.


Met een paar kleine aanpassingen bespaar jij veel geld in het huishouden. We laten je zien hoe jij efficiënter en duurzamer leeft. En we geven je ideeën die je makkelijk uitvoert en waarmee jij veel bespaart in het huishouden.

Wat doe je met kleding die je niet meer draagt?
Ga voor je kledingkast staan en kijk kritisch naar de kleding van de verschillende seizoenen. Zoek uit wat je niet meer draagt, wat je zou kunnen verstellen of wat geen waarde meer heeft.

Zo maak je een goede selectie:

  • Oude overhemden, ondergoed en pyjama’s. Knip ze in lappen en maak er poetsdoeken van.
  • Wollen kleding of fleeces: perfect om in stukken te knippen en schoenen mee te poetsen.
  • Oude sokken en haarelastiekjes: maak er ballen van als speelgoed voor de hond of kat.
  • Bewaar ritssluitingen en knopen, je weet nooit wanneer je ze nog kunt gebruiken.

Uitgekeken op je inrichting?
Je doet het al 10 jaar met dezelfde inrichting in je huis? Hier vind je tips voor een frisse look zonder geld uit te geven.

Gekleurde blikjes: Tomaten- of conservenblikken kun je bekleden met stofjes of behangpapier en er pennenbakjes of originele bloempotjes van maken.

Schilderijen: Ben je het schilderij in de woonkamer beu? Haal het van de muur en bewaar de barokke lijst. Het staat ook leuk met gezinsfoto’s of een originele poster.

Kussens: Als je graag naait, geef je kussens dan eens een nieuw jasje.

Hoe recycleer je in de keuken?
Levensmiddelen die meer doen dan je denkt.
Gebruikte olie: Bewaar gebruikte olie. Je kunt er je eigen zeep van maken.
Azijn: Je kunt schoonmaakazijn ook gebruiken om mieren te bestrijden, om het ijs op de autoruiten te verwijderen of om afvoerpijpen te ontstoppen. De eigenschappen van azijn zijn eindeloos. Zoek naar alternatieven, het is niet altijd nodig om dure producten te kopen. Vaak is de oplossing dichterbij dan je denkt.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Dreft in de was

Dreft in de was

Geschreven door Siebi een lid van Zin in meer,27 september 2016

Asperges met zeebaars

Asperges met zeebaars

Asperges met zeebaars

De asperges komen er eindelijk weer aan – hoog tijd dus voor een overheerlijk, gezond en creatief gerecht dat je in enkele minuten op tafel tovert. V...

Spinazie met roerei

Spinazie met roerei

Spinazie met roerei

Wanneer je gehaast aan je dag begint, is het gemakkelijk om je ontbijt over te slaan. Dit leidt echter meestal tot slechte keuzes doorheen de dag. We...

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Januari, de maand van de besparingen

Januari, de maand van de besparingen

Januari, de maand van de besparingen

Na de feestdagen vol cadeaus, diners en uitstapjes komt januari er weer aan. De maand waarin je goede voornemens maakt om weer grip te krijgen op je portemonnee. We hebben een paar slimme tips op een rijtje gezet om jouw goede financiële voornemens in praktijk te brengen.