Slim winkelen: zo haal je het einde van de maand

Slim winkelen: zo haal je het einde van de maand

Zit jij aan het einde van de maand krap bij kas? Lees dan deze tips van Zin in meer en doe slimmer boodschappen. Zo kom jij niet meer voor verrassingen te staan aan de kassa.


De economische crisis heeft jammer genoeg impact op ons allemaal. Ben je op zoek naar richtlijnen om aankopen te doen zonder in te boeten aan kwaliteit? Noteer dan onze tips.

Om te beginnen gebruiken alle supermarkten trucjes. Als je die kent, zal je dat helpen om voor jezelf duidelijk te maken wat je echt zoekt en wat je mee naar huis wilt nemen.

Basisvoedingsmiddelen
Melk, brood of eieren liggen verder uit elkaar zodat je heel de supermarkt door moet. Het is belangrijk om voor jezelf duidelijk te weten wat je nodig hebt. Je maakt best een goed boodschappenlijstje waarbij je je focust op de producten die je zoekt.

Binnen handbereik
De opstelling van de producten in de rekken gebeurt niet zomaar. Daarom worden de duurste producten op ooghoogte geplaatst en moet je een beetje zoeken om de goedkoopste te vinden. Ons advies is altijd vergelijken. Het is goed om te controleren of de prijs van het product overeenkomt met de prijs op het etiket.

Een aantrekkelijke geur
Je wandelt een winkel binnen en het begint al naar eten te ruiken. Een verleiding binnen het bereik van jouw zintuigen. Wat kun je doen? Ga niet winkelen met een lege maag en blijf trouw aan je boodschappenlijstje.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

De kleine lettertjes lezen en vergelijken
Niet iedereen leest de etiketten om de inhoud van het product te controleren. Hoe vaak heb je al niet een pak meegenomen dat groot leek en dat minder bevatte dan je dacht? Dat overkomt ons allemaal wel eens. We kiezen het product op basis van het formaat en letten nergens anders op. Tip: op de verpakking staat het exacte gewicht of het aantal ingrediënten en de eenheden die het bevat. Op de etiketten wordt ook de prijs per gewicht uitgelegd en staat alles heel duidelijk vermeld. Daarom is het belangrijk het product een beetje meer te onderzoeken: niet alleen het formaat maar ook de houdbaarheidsdatum, het gewicht, etc.. Zo vermijd je onaangename verrassingen.

2x1 3x1 Aanbiedingen
Is het echt de moeite? Nou, dat hangt er van af. Het klopt wel dat het tweede of derde artikel de prijs aanzienlijk doet dalen. Het enige waar je aan moet denken is of je echt meer dan één product moet meenemen. Want vaak vullen we de voorraadkast met bederfelijke producten, die uiteindelijk in de vuilnisbak belanden. Als je weet wat je gaat uitgeven en je portemonnee kan het aan, ga er dan voor.

Intelligente en efficiënte producten
Soms loont het om iets meer te betalen omdat het ons ook veel meer oplevert. Een goed voorbeeld is nog steeds Dreft Original Afwasmiddel. Het product heeft een supergeconcentreerde formule. En een  druppeltje is al genoeg om vet en vastgekoekte etensresten te verwijderen. Bovendien doe je liefst 12 weken met een fles Dreft. Dat is pas besparen!

Bij het betalen
Let op met producten die uitgestald staan aan de kassa. Die doen je meer uitgeven dan je zou willen. Als ze niet op je lijstje staan, koop ze dan niet. Als je dit soort verleidingen wil vermijden, heb je in veel winkels snelle kassa’s.

Veel beter met kortingsbonnen
Het verschil zit in de kortingsbonnen. Wacht niet te lang, druk ze af en stop ze in je portemonnee. Dan hoef je niet te wachten tot jouw artikel in aanbieding komt.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Ik maak gebruik van de 100% acties maar ook alleen voor dingen die ik normaal zou kopen . Kortingsbonnen en e-coupons daar maak ik ook graag gebruik van . Maar 1+1 gratis koop ik alleen als ik het noodzakelijk op korte termijn kan gebruiken . Hamsteren doe ik niet .Ik geef ook weg aan mijn samenwonende kinderen. In deze tijd van besparen door de overheid kunnen ze die goed gebruiken .Dan zie ik die blije gezichten en heeft het mezelf voldoening om ze te helpen op die manier .

  • melden
Nanske40

Nanske40

gemeld

Jammer dat niet iedereen de kortingsbonnen van zin in meer in de bus krijgt ... ik zou ze graag ontvangen

  • melden

Vroeger kocht ik maar op, nu sedert enkele weken koop ik enkel hetgene ik. Odig heb, en profiteer van de acties in de winkel! Bvb 1+1 op wasmiddel, kuismiddel oid koop ik , dan heb je al 1 gratis en als ik dan nog een bon heb van zin in meer gebruik ik die erbij :) zo heb ik overtlaatst net geen 20 euro bespaard :) ik winkel veel meer naar wat ik nodig heb en liefst van al met een mooie korting bovenop

  • melden
Nathalievr

Nathalievr

gemeld

Hallo Weet er iemand waar ik diets kortingsbonnen kan terug vinden en afdrukken Gr Nathalie

  • melden
Corinn

Corinn

gemeld

De kortingsbonnen van 'Zin in meer' zijn hier ook ideaal voor! Net terug van de winkel en met zo een goed gevoel terug huiswaarts gekeerd! Veel merk producten die je dagelijks gebruikt aan de prijs van de goedkopere huismerken. Producten waar zelfs meer dan 50 procent korting op zijn! Als je goed kiest tenminste, zo kosten speciale geuren bij afwasmiddel meestal iets meer. Het kost wat moeite afdrukken en uitknippen. Maar zeker de moeite waart!

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer