Slim winkelen: zo haal je het einde van de maand

Slim winkelen: zo haal je het einde van de maand

Zit jij aan het einde van de maand krap bij kas? Lees dan deze tips van Zin in meer en doe slimmer boodschappen. Zo kom jij niet meer voor verrassingen te staan aan de kassa.


De economische crisis heeft jammer genoeg impact op ons allemaal. Ben je op zoek naar richtlijnen om aankopen te doen zonder in te boeten aan kwaliteit? Noteer dan onze tips.

Om te beginnen gebruiken alle supermarkten trucjes. Als je die kent, zal je dat helpen om voor jezelf duidelijk te maken wat je echt zoekt en wat je mee naar huis wilt nemen.

Basisvoedingsmiddelen
Melk, brood of eieren liggen verder uit elkaar zodat je heel de supermarkt door moet. Het is belangrijk om voor jezelf duidelijk te weten wat je nodig hebt. Je maakt best een goed boodschappenlijstje waarbij je je focust op de producten die je zoekt.

Binnen handbereik
De opstelling van de producten in de rekken gebeurt niet zomaar. Daarom worden de duurste producten op ooghoogte geplaatst en moet je een beetje zoeken om de goedkoopste te vinden. Ons advies is altijd vergelijken. Het is goed om te controleren of de prijs van het product overeenkomt met de prijs op het etiket.

Een aantrekkelijke geur
Je wandelt een winkel binnen en het begint al naar eten te ruiken. Een verleiding binnen het bereik van jouw zintuigen. Wat kun je doen? Ga niet winkelen met een lege maag en blijf trouw aan je boodschappenlijstje.

De kleine lettertjes lezen en vergelijken
Niet iedereen leest de etiketten om de inhoud van het product te controleren. Hoe vaak heb je al niet een pak meegenomen dat groot leek en dat minder bevatte dan je dacht? Dat overkomt ons allemaal wel eens. We kiezen het product op basis van het formaat en letten nergens anders op. Tip: op de verpakking staat het exacte gewicht of het aantal ingrediënten en de eenheden die het bevat. Op de etiketten wordt ook de prijs per gewicht uitgelegd en staat alles heel duidelijk vermeld. Daarom is het belangrijk het product een beetje meer te onderzoeken: niet alleen het formaat maar ook de houdbaarheidsdatum, het gewicht, etc.. Zo vermijd je onaangename verrassingen.

2x1 3x1 Aanbiedingen
Is het echt de moeite? Nou, dat hangt er van af. Het klopt wel dat het tweede of derde artikel de prijs aanzienlijk doet dalen. Het enige waar je aan moet denken is of je echt meer dan één product moet meenemen. Want vaak vullen we de voorraadkast met bederfelijke producten, die uiteindelijk in de vuilnisbak belanden. Als je weet wat je gaat uitgeven en je portemonnee kan het aan, ga er dan voor.

Intelligente en efficiënte producten
Soms loont het om iets meer te betalen omdat het ons ook veel meer oplevert. Een goed voorbeeld is nog steeds Dreft Original Afwasmiddel. Het product heeft een supergeconcentreerde formule. En een  druppeltje is al genoeg om vet en vastgekoekte etensresten te verwijderen. Bovendien doe je liefst 12 weken met een fles Dreft. Dat is pas besparen!

Bij het betalen
Let op met producten die uitgestald staan aan de kassa. Die doen je meer uitgeven dan je zou willen. Als ze niet op je lijstje staan, koop ze dan niet. Als je dit soort verleidingen wil vermijden, heb je in veel winkels snelle kassa’s.

Veel beter met kortingsbonnen
Het verschil zit in de kortingsbonnen. Wacht niet te lang, druk ze af en stop ze in je portemonnee. Dan hoef je niet te wachten tot jouw artikel in aanbieding komt.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dreft in de was

Dreft in de was

Geschreven door Siebi een lid van Zin in meer,27 september 2016

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen is een heerlijk, voedzaam bijgerecht. Gebruik pompoenpitten voor een knapperige touch. Lekker bij bijvoorbeeld geroosterd varkens...

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's
5

Als het op zomerse desserts aankomt wordt de ijslolly vreselijk onderschat. Terwijl de meer grote ijscoupes alle aandacht krijgen, moet je je afvragen waarom we niet vaker voor de gezonde en verfrissende smaak van bevroren fruitsap gaan? Als jij op zoek bent naar een tongstrelend toetje dat laag in calorieën is, dan ben je hier aan het goede adres. Zin in meer brengt je twee recepten voor zelfgemaakte ijslolly's.

You have already participated to this slideshow
100% georganiseerd

100% georganiseerd

100% georganiseerd

Nu is die mooie zomer wel echt voorbij. School en werk zijn weer herbegonnen. Dus het is opnieuw alle hens aan dek. Mét de bijbehorende korte dagen en lange to-dolijstjes. Stress? Adem rustig in en lees verder.

Watermeloen gazpacho

Watermeloen gazpacho

Watermeloen gazpacho

De meeste mensen kennen de ziektebestrijdende eigenschappen van antioxidanten. Ze bevatten nuttige stoffen die cellen beschermen tegen schade die doo...

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels
6

Kleurrijke beschilderde houten lepels, vorken en spatels brengen kleur in iedere keuken. Erg handig ook als je allergieën of speciale dieetnoden hebt, want dan het erg belangrijk zijn om te weten welke kleur lepel je waarvoor gebruikt. Nog leuker is dat het ongeveer net zoveel tijd kost om je lepels te versieren als om lunch klaar te maken.

You have already participated to this slideshow