Slim winkelen: zo haal je het einde van de maand

Slim winkelen: zo haal je het einde van de maand

Zit jij aan het einde van de maand krap bij kas? Lees dan deze tips van Zin in meer en doe slimmer boodschappen. Zo kom jij niet meer voor verrassingen te staan aan de kassa.


De economische crisis heeft jammer genoeg impact op ons allemaal. Ben je op zoek naar richtlijnen om aankopen te doen zonder in te boeten aan kwaliteit? Noteer dan onze tips.

Om te beginnen gebruiken alle supermarkten trucjes. Als je die kent, zal je dat helpen om voor jezelf duidelijk te maken wat je echt zoekt en wat je mee naar huis wilt nemen.

Basisvoedingsmiddelen
Melk, brood of eieren liggen verder uit elkaar zodat je heel de supermarkt door moet. Het is belangrijk om voor jezelf duidelijk te weten wat je nodig hebt. Je maakt best een goed boodschappenlijstje waarbij je je focust op de producten die je zoekt.

Binnen handbereik
De opstelling van de producten in de rekken gebeurt niet zomaar. Daarom worden de duurste producten op ooghoogte geplaatst en moet je een beetje zoeken om de goedkoopste te vinden. Ons advies is altijd vergelijken. Het is goed om te controleren of de prijs van het product overeenkomt met de prijs op het etiket.

Een aantrekkelijke geur
Je wandelt een winkel binnen en het begint al naar eten te ruiken. Een verleiding binnen het bereik van jouw zintuigen. Wat kun je doen? Ga niet winkelen met een lege maag en blijf trouw aan je boodschappenlijstje.

Dreft All in One Vaatwastabletten
Dreft All in One Vaatwastabletten
(11)

Krachtige reiniging van dagelijks vet in 1 keer

Ontdek nu!

De kleine lettertjes lezen en vergelijken
Niet iedereen leest de etiketten om de inhoud van het product te controleren. Hoe vaak heb je al niet een pak meegenomen dat groot leek en dat minder bevatte dan je dacht? Dat overkomt ons allemaal wel eens. We kiezen het product op basis van het formaat en letten nergens anders op. Tip: op de verpakking staat het exacte gewicht of het aantal ingrediënten en de eenheden die het bevat. Op de etiketten wordt ook de prijs per gewicht uitgelegd en staat alles heel duidelijk vermeld. Daarom is het belangrijk het product een beetje meer te onderzoeken: niet alleen het formaat maar ook de houdbaarheidsdatum, het gewicht, etc.. Zo vermijd je onaangename verrassingen.

2x1 3x1 Aanbiedingen
Is het echt de moeite? Nou, dat hangt er van af. Het klopt wel dat het tweede of derde artikel de prijs aanzienlijk doet dalen. Het enige waar je aan moet denken is of je echt meer dan één product moet meenemen. Want vaak vullen we de voorraadkast met bederfelijke producten, die uiteindelijk in de vuilnisbak belanden. Als je weet wat je gaat uitgeven en je portemonnee kan het aan, ga er dan voor.

Intelligente en efficiënte producten
Soms loont het om iets meer te betalen omdat het ons ook veel meer oplevert. Een goed voorbeeld is nog steeds Dreft Original Afwasmiddel. Het product heeft een supergeconcentreerde formule. En een  druppeltje is al genoeg om vet en vastgekoekte etensresten te verwijderen. Bovendien doe je liefst 12 weken met een fles Dreft. Dat is pas besparen!

Bij het betalen
Let op met producten die uitgestald staan aan de kassa. Die doen je meer uitgeven dan je zou willen. Als ze niet op je lijstje staan, koop ze dan niet. Als je dit soort verleidingen wil vermijden, heb je in veel winkels snelle kassa’s.

Veel beter met kortingsbonnen
Het verschil zit in de kortingsbonnen. Wacht niet te lang, druk ze af en stop ze in je portemonnee. Dan hoef je niet te wachten tot jouw artikel in aanbieding komt.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Nathalievr

Nathalievr

gemeld

Hallo Weet er iemand waar ik diets kortingsbonnen kan terug vinden en afdrukken Gr Nathalie

  • melden
Corinn

Corinn

gemeld

De kortingsbonnen van 'Zin in meer' zijn hier ook ideaal voor! Net terug van de winkel en met zo een goed gevoel terug huiswaarts gekeerd! Veel merk producten die je dagelijks gebruikt aan de prijs van de goedkopere huismerken. Producten waar zelfs meer dan 50 procent korting op zijn! Als je goed kiest tenminste, zo kosten speciale geuren bij afwasmiddel meestal iets meer. Het kost wat moeite afdrukken en uitknippen. Maar zeker de moeite waart!

  • melden
bloemekeke

bloemekeke

gemeld

Ik pas al deze tips al toe. Ze zijn echt een hulpmiddel om je budget in evenwicht te houden. Toch een bemerking, bij het 2x1 en 3x1, bij de niet bederfbare producten is het wel vaak aan te raden om te kopen. Vaak krijg je bv een korting van 33% (Colruyt), dus dan heb je toch ééntje gratis. En de volgende maand is er wel een andere aanbieding. Zo krijg je ook een mooie voorraad thuis en zit je zelden zonder!

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina