Slimme keuken

Slimme keuken

Soms zien we over het hoofd hoeveel we dagelijks verspillen. Je misrekent je net zo snel bij een maaltijd voor één als voor 30. Dit is een slimme keuken.


De slimme keuken

Soms gaan we zo op in onze eigen maniertjes dat we over het hoofd zien hoeveel we iedere dag verspillen. Je misrekent je namelijk net zo snel bij een maaltijd voor één als voor 30.  Maar met deze tips heb jij zó een slimme keuken.

Wie kan rekenen, rekent op Dreft.

Je misrekent je net zo snel op een maaltijd voor één als een maaltijd voor 30 personen en goedkoop inkopen betekent vaak twee keer zoveel kopen. Jouw ingrediënten en producten begrijpen helpt je tijd, energie en geld te besparen in de keuken. Probeer deze slimme tips eens voor meer waar voor je geld bij het koken en poetsen zodat je zeker bent dat je geen cent verspilt.

Kies de beste producten

Wanneer je schoonmaakmiddelen koopt ga dan voor kwaliteit in plaats van voor de laagste prijs. Dat supergoedkope middeltje kost dan wel minder, maar waarschijnlijk heb je er veel meer van nodig waardoor je het binnenkort weer moet kopen. Neem eens een kijkje naar wat onze lezeressen zeiden of vraag aan je vriendinnen wat zij gebruiken zodat je zeker bent dat jij het meeste waar voor je geld krijgt.

Meet rijst goed af

Iedereen is schuldig aan de rijst of pasta niet goed afmeten. En meestal gooi je de helft weg van wat je hebt gekookt. Een half kopje rijst, ongeveer 50g, is voldoende voor één persoon. Er zijn ook allerlei leuke spulletjes te vinden die je helpen meten zoals een spaghettimeter met een aanpasbare ring per portie. En als je minder weggooit gaat je zak rijst of pasta veel langer mee. En bewaar de losse stukjes pasta voor nog een fantastische manier om geld te besparen.

Gebruik een deksel

We vergeten het vaak, maar koken zonder deksel betekent dat je pan hitte verliest, waardoor het koken langer duurt. Gebruik een deksel wanneer je pasta kookt en ze zal zien hoeveel sneller het gaat. Je bespaart tijd en geld hierdoor.

Je kan ook besparen in de keuken door Dreft te gebruiken voor de vaat. Dreft gaat tot 50% langer mee dan concurrerende merken, waardoor je op termijn geld uitspaart.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Karinake

Karinake

gemeld

Als ik rijst over heb maak ik daar rijstpudding van. Overschot van verschillende groentjes maak ik een groenteschotel (met kaas en aardappelen in de oven) of soep van. Ook eten we overschot 2 dagen later op (bv maandag klaargemaakt en nog over wordt dat woensdag opgegeten evt. iets anders bij klaargemaakt)

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Dreft in de was

Dreft in de was

Geschreven door Siebi een lid van Zin in meer,27 september 2016

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen is een heerlijk, voedzaam bijgerecht. Gebruik pompoenpitten voor een knapperige touch. Lekker bij bijvoorbeeld geroosterd varkens...

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's
5

Als het op zomerse desserts aankomt wordt de ijslolly vreselijk onderschat. Terwijl de meer grote ijscoupes alle aandacht krijgen, moet je je afvragen waarom we niet vaker voor de gezonde en verfrissende smaak van bevroren fruitsap gaan? Als jij op zoek bent naar een tongstrelend toetje dat laag in calorieën is, dan ben je hier aan het goede adres. Zin in meer brengt je twee recepten voor zelfgemaakte ijslolly's.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

100% georganiseerd

100% georganiseerd

100% georganiseerd

Nu is die mooie zomer wel echt voorbij. School en werk zijn weer herbegonnen. Dus het is opnieuw alle hens aan dek. Mét de bijbehorende korte dagen en lange to-dolijstjes. Stress? Adem rustig in en lees verder.

Watermeloen gazpacho

Watermeloen gazpacho

Watermeloen gazpacho

De meeste mensen kennen de ziektebestrijdende eigenschappen van antioxidanten. Ze bevatten nuttige stoffen die cellen beschermen tegen schade die doo...