Tips om thuis energie te besparen

Tips om thuis energie te besparen

Zin in meer geeft je tips om thuis energie te besparen. Zo help je niet alleen het milieu, maar verlaag je ook meteen je energiefactuur.


Met hulp van een specialist laten we je zien hoe jij bij jou thuis op een eenvoudige manier energie bespaart. Ga naar de website van jouw energieleverancier. Daar vind je documentatie om je energieverbruik te optimaliseren: van publicaties en nieuws tot de analyse van de efficiëntste energietechnologieën.

De meeste energieleveranciers geven advies over hoe jij jouw woning zo energiezuinig mogelijk maakt. Dat doen ze aan de hand van een paar eenvoudige vragen over de woning, de indeling en het gebruik ervan, de algemene efficiëntie en de verschillende sectoren (verlichting, verwarming, warm water).

Weet jij hoe de energie in je woning is verdeeld?
De helft van ons energieverbruik gaat naar verwarming. Daarom geven we je een paar tips om hier zo goed mogelijk mee om te gaan:
Overdag stel je de thermostaat best in tussen 19ºC en 21ºC en ‘s nachts tussen 15ºC en 17ºC. Stel je thermostaat op voorhand in zodat je er verder geen omkijken naar hebt.

Denk eraan dat:

  • Elke graad dat je de verarming hoger zet, betekent een stijging van het verbruik van ongeveer 7%. Dat komt neer op ongeveer 25 euro meer per jaar.
  • Schakel de verwarming niet uit. Tenzij je lang afwezig bent. Zet de thermostaat alleen lager dan 15ºC of 17ºC als je er niet bent. Wanneer je de verwarming helemaal afzet, moet die veel harder werken om terug op temperatuur te komen wanneer je thuiskomt. En harder werken betekent energie “vreten”. 
  • Je voorkomt warmteverlies door ‘s nachts de rolluiken te laten zakken en de gordijnen dicht te doen.

Het stap voor stap isoleren van je woning:

  • Controleer of de ramen en deuren goed sluiten. Als dat niet geval is, installeer dan systemen die voor een betere hermetische afsluiting zorgen, zoals tochtstrips.
  • Onthoud dat 10 minuten ventileren per dag voldoende is in de winter.
  • Hou er voor het onderhoud van je huis rekening mee dat goede isolatie makkelijk 40% van je energieverbruik oplevert
  • De meest energiezuinige ramen zijn die met dubbel glas of dubbel raam.
  • De kozijnen zijn ook heel belangrijk. Het beste zijn kozijnen van hout of PVC. Werk je met metaal? Kies dan voor aluminium met thermische onderbrekingen.

Energiebesparing is tegenwoordig een van de belangrijkste thema’s . Als je deze tips toepast, maakt dat een enorm verschil!

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Leer energie besparen

Leer energie besparen

Leer energie besparen

Wist je dat minder energie verbruiken in je huishouden de snelste en goedkoopste manier is om de klimaatsverandering af te remmen? Zin in meer geeft je slimme tips die je morgen al kunt toepassen

Dreft in de was

Dreft in de was

Geschreven door Siebi een lid van Zin in meer,27 september 2016

Asperges met zeebaars

Asperges met zeebaars

Asperges met zeebaars

De asperges komen er eindelijk weer aan – hoog tijd dus voor een overheerlijk, gezond en creatief gerecht dat je in enkele minuten op tafel tovert. V...

Spinazie met roerei

Spinazie met roerei

Spinazie met roerei

Wanneer je gehaast aan je dag begint, is het gemakkelijk om je ontbijt over te slaan. Dit leidt echter meestal tot slechte keuzes doorheen de dag. We...

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen
5

Vaak denken kinderen dat de grond de perfecte plaats is voor vuile was… Wil jij liever niet dat je huis eruit ziet alsof er een tornado door heen is getrokken? Dan kunnen deze instructies je zeker en vast helpen. Zo bespaar je eindeloos veel tijd bij het opruimen.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador