Zo spring je zorgvuldiger om met je huishoudbudget

Zo spring je zorgvuldiger om met je huishoudbudget

Ken je eigen budget! Stel vast wat er iedere maand binnenkomt en hoeveel je uitgeeft aan vaste lasten (hypotheek, energie, verzekeringen, etc.) en wat er daarna overblijft. Het is belangrijk om hier goed mee om te springen want teveel uitgeven betekent schulden opbouwen.


Koop alleen wat je nodig hebt – het klinkt misschien wat voor de hand liggend, maar we kopen allemaal wel eens meer dan we nodig hebben om het vervolgens weg te gooien, wat gewoon gelijk staat aan geld weggooien. Als het een product is dat je regelmatig gebruikt en niet bederft, ga dan op zoek naar ‘twee-voor-de-prijs-van-één’ aanbiedingen, maar koop enkel in bulk als je het ook gaat gebruiken! 

Voordat je een grote aankoop doet, kijk online of het elders misschien goedkoper is, of dat er ergens kortingsbonnen of acties worden aangeboden. Dit geldt ook voor dagjes uit met het gezin.  

Stap over op diepvriesproducten waar mogelijk, zoals diepvriesgroente, om verspilling te voorkomen. Je gebruikt gewoon wat je nodig hebt en de rest blijft in de diepvries tot je het wilt gebruiken. Het is ook gezond omdat voedingsstoffen bewaard blijven. 

Gebruik gekende merken waarvan je weet dat ze goed werken en langer meegaan (goedkoop kan soms duurder uitkomen op termijn), zelfs afwasmiddel en wasmiddel. 

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Nodig vrienden en familie thuis uit. Je hoeft niet altijd uit eten te gaan in dure restaurants, een overheerlijke, thuisbereide maaltijd is net zo gezellig en kost een stuk minder. 

Nodig vrienden uit voor een spelletjes- of filmavond. In plaats van naar café te gaan en veel te veel te betalen voor je hapjes en drankjes, vraag je gewoon iedereen iets mee te brengen: hapjes, DVD, hoofdgerecht, dessert (de wijn!)….  Gegarandeerd net zo leuk als een avondje stappen, maar aan een fractie van de kost – veel plezier! 

Ontdek hier nog 20 slimme tips om tijd en geld te besparen in je huishouden.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

ik krijg geen koringsbonnen meer .hoe kan ik deze terug ontvangen aub, mvg brigitte

  • melden
luckieluk1

luckieluk1

gemeld

Ik heb me kortingsbon en willen afdrukken maar niet geluk nog thanswas alles van printer ik orde ik vind het spijtig dat ik me bonnen kwyt ben,

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador