Zo spring je zorgvuldiger om met je huishoudbudget

Zo spring je zorgvuldiger om met je huishoudbudget

Ken je eigen budget! Stel vast wat er iedere maand binnenkomt en hoeveel je uitgeeft aan vaste lasten (hypotheek, energie, verzekeringen, etc.) en wat er daarna overblijft. Het is belangrijk om hier goed mee om te springen want teveel uitgeven betekent schulden opbouwen.


Koop alleen wat je nodig hebt – het klinkt misschien wat voor de hand liggend, maar we kopen allemaal wel eens meer dan we nodig hebben om het vervolgens weg te gooien, wat gewoon gelijk staat aan geld weggooien. Als het een product is dat je regelmatig gebruikt en niet bederft, ga dan op zoek naar ‘twee-voor-de-prijs-van-één’ aanbiedingen, maar koop enkel in bulk als je het ook gaat gebruiken! 

Voordat je een grote aankoop doet, kijk online of het elders misschien goedkoper is, of dat er ergens kortingsbonnen of acties worden aangeboden. Dit geldt ook voor dagjes uit met het gezin.  

Stap over op diepvriesproducten waar mogelijk, zoals diepvriesgroente, om verspilling te voorkomen. Je gebruikt gewoon wat je nodig hebt en de rest blijft in de diepvries tot je het wilt gebruiken. Het is ook gezond omdat voedingsstoffen bewaard blijven. 

Gebruik gekende merken waarvan je weet dat ze goed werken en langer meegaan (goedkoop kan soms duurder uitkomen op termijn), zelfs afwasmiddel en wasmiddel. 

Nodig vrienden en familie thuis uit. Je hoeft niet altijd uit eten te gaan in dure restaurants, een overheerlijke, thuisbereide maaltijd is net zo gezellig en kost een stuk minder. 

Nodig vrienden uit voor een spelletjes- of filmavond. In plaats van naar café te gaan en veel te veel te betalen voor je hapjes en drankjes, vraag je gewoon iedereen iets mee te brengen: hapjes, DVD, hoofdgerecht, dessert (de wijn!)….  Gegarandeerd net zo leuk als een avondje stappen, maar aan een fractie van de kost – veel plezier! 

Ontdek hier nog 20 slimme tips om tijd en geld te besparen in je huishouden.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

brittdeurne

brittdeurne

gemeld

ik krijg geen koringsbonnen meer .hoe kan ik deze terug ontvangen aub, mvg brigitte

  • melden
luckieluk1

luckieluk1

gemeld

Ik heb me kortingsbon en willen afdrukken maar niet geluk nog thanswas alles van printer ik orde ik vind het spijtig dat ik me bonnen kwyt ben,

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Een heerlijk vegetarisch gerechtje voor avonden dat je niet zo veel tijd hebt om te koken.

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden
5

Het kan soms moeilijk zijn om een leuk en origineel cadeautje te vinden. Maar je kan nooit de mist in gaan met een geschenkje dat je samen met je kind hebt gemaakt. Samen knutselen is niet alleen heel gezellig, maar je bent er ook zeker van dat je een origineel cadeautje maakt.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Budgettips voor in de keuken

Budgettips voor in de keuken

Budgettips voor in de keuken

In de keuken kunnen we ook flink besparen. Het is geen kwestie van snoeien in de uitgaven, ons basisproducten te ontzeggen of de voeding te beperken. Het komt erop neer het beste te zoeken, goed te plannen en verstandig boodschappen te doen.

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger
5

Van hamburgers wordt echt iedereen gelukkig. Maar gezond zijn ze niet echt. Geen nood, wij hebben een geweldig recept voor zelfgemaakte visburgers die barsten van de smaak én laag in vetgehalte zijn. Smullen maar!

You have already participated to this slideshow