Zuinige kerst


Thuis
4/10/2018
De feestdagen zijn hét moment voor een reünie met vrienden en familie. Misschien zie jij het niet zitten om al die diners en feestjes te organiseren? Geen zorgen! Deze tips en tricks maken het jou een stuk makkelijker.

Tijdens de feestdagen wil je natuurlijk dat je huis er netjes en gezellig uitziet. We geven jou tips om er een gezellige feestplek van te maken.
Het geheim? Selectief zijn. Hoewel het hele huis klaar moet zijn voor de gasten, ligt de nadruk toch op de belangrijkste kamers: de woonkamer, de keuken en de badkamer.

WOONKAMER
Dit is de kamer waar jouw gasten het grootste deel van de tijd doorbrengen. Probeer die daarom zo gezellig mogelijk te maken:

 • Benut de ruimte optimaal! Haal al de spulletjes weg die jou extra werk bezorgen: bewaar foto's, woonaccessoires en -kleedjes in een kast tot de feestdagen voorbij zijn. Een heldere en strakke ruimte heeft een ontspannen effect op jou en jouw gasten. Bovendien hoef je minder schoon te maken!
 • Poets en onderhoud: vind het perfecte evenwicht tussen grondig schoonmaken en onderhouden. Doe water in een emmer met een scheutje Mr. Propre, maak het doekje nat, wring het goed uit en neem het stof af in heel het huis, snel en makkelijk!
 • Zorg voor sfeer: creëer een gezellige sfeer met behulp van zachte en aangename geuren. Als je van variatie houdt en je het beu bent om steeds dezelfde luchtverfrisser in huis te hebben, waarom gebruik je dan niet het Ambi Pur 3volution assortiment? Het bevat drie verschillende geuren!
 • Maak indruk: Wil jij dat je tafellinnen en handdoeken er stralend wit uitzien en dat de kleuren tegelijk helder blijven? In dat geval geeft Dash het beste resultaat en dat na een enkele wasbeurt.

BADKAMER
Maak de gastenbadkamer zo leeg mogelijk. Bewaar de parfums, crèmes en al jouw spullen in makkelijk toegankelijke kasten. Zodat ze niet verborgen worden maar ook niet in het zicht liggen. Op die manier zal het veel makkelijker zijn om tussendoor schoon te maken en spaar je veel tijd uit.
Wat niet mag ontbreken:

 • Schone spiegels. Als de spiegels schoon zijn, is het algemene effect van je nette badkamer groter: poets ze op met krantenpapier en een mengsel van water en azijn.
 • Giet een scheutje van jouw favoriete etherische olie in het toilet en op de WC-borstel, lavendel is ideaal.
 • Draag zorg voor je doekjes en de schuursponsjes die je gebruikt om je badkamer grondig schoon te maken. Het is een goed idee om ze te vervangen tegen de feestdagen, want als er bacteriën in het schoonmaakmateriaal zitten, kan dit voor een slechte geur zorgen en jou dubbel werk geven.
 • Stel een luchtverfrisser in sprayvorm ter beschikking van jouw gasten, dan kunnen ze die naar eigen wens gebruiken. Ambi Pur Air effects nemen de slechte geurmoleculen weg en laten in de plaats een aangenaam aroma achter.
 • Zoek je een efficiënte reiniger? Kies dan voor Mr. Propre. Want dankzij zijn specifieke formule beschermt hij de oppervlaktes en houdt hij ze langer netjes. Waarbij hij tot 3 keer meer glans geeft.

KEUKEN
De keuken is de plaats waar massa's geuren zich met elkaar vermengen. Zorg ervoor dat ze niet blijven hangen! Sluit de deur, zet de dampkap aan en kook enkele citroenen.

 • Trolleys zijn ideaal om aan de kant te zetten en gerechten te vervoeren die al klaar staan om op te dienen.
 • Ruim af zodra je bepaalde zaken niet meer nodig hebt. Zet de borden en het bestek systematisch in de vaatwasser en zet die aan als hij vol is. Op die manier heb je geen last van de geur of staan ze niet in de weg.
 • Een keukenhanddoek staat voor hygiëne. Gebruik verschillende doeken voor alles en vervang ze om de 24 uur.
 • Mr. Propre is perfect om de tegels en de kookplaat te reinigen. Het neutraliseert de geur en zorgt voor een fantastische glans.
 • Laat je bestek één keer per maand enkele uren weken in water met bicarbonaat om het vlekkeloos te houden.

Vond je dit artikel leuk? Stuur ons jouw feedback of schrijf je in op de nieuwsbrief!