9 x Knutseltips voor Kerst

DesktopImage
0
Ballerinaboom-2-233143-1-size-detail

1. Ballerinaboom
Versier een tak met mooie kralen en glazen kerstballen die je aan mooie linten hangt. Print de voorbeelden van ballerina''s op wit papier en knip ze uit. Gebruik mooie speldjes om ze aan linten te bevestigen.

kerstboom-432972-1-size-detail

2. Kerstboom om op te eten
Bekleed een kegelvormig stuk piepschuim met cadeaupapier en plaats deze op een taartplateau. Gebruik cocktailprikkertjes om kleine meringues of andere zoete lekkernijen op de kegelvorm te prikken. Plaats een sterretje op de top en steek deze aan het voor het opdienen.

Adventskalender-1-size-detail

3. Adventskalender
Print de nummers 1 t/m 25 op verschillende grootte, in verschillende lettertypes. Lijm deze afdrukken op gekleurd karton - behalve 24, daarvoor gebruik je goud karton, en voor de 25 rood. Gebruik een hobbymesje om de nummers uit het karton te snijden. Met dubbelzijdig tape plak je ze op een mooie plek op de muur. Begin met nummer 1 onderaan en eindig met 25 bovenaan. Voilà: je eigen adventskalender!

Rendier-1-size-detail

4. Rendier
Schilder een rendiervorm op een schild. Boor twee gaten waar het ''gewei'' moet komen. Verf twee droge takken zwart en steek ze door de gaten, zet aan de achterzijde vast met lijm of draad. Snijd een ander rendiersilhouet van zwart karton en lijm deze op een kleine doos. Hang kleine kerstversieringen aan het gewei en versier met mooie lintjes.

Kerstbos-1-size-detail

5. Kerstbos
Deze verzameling kleine kerstbomen staat prachtig op een schouw, vensterbank of bijzettafel. Kies een paar verschillende soorten stevig papier of karton en teken halve cirkels in verschillende maten. Snijd de halve cirkels uit, rol ze in kegelvormen en plak ze samen met dubbelzijdig plakband.

Kerstbos-1-size-detail

Een-verlichte-boom-1-size-detail

6. Een verlichte boom
Zoek een foto van een mooie boom of fotografeer er zelf eentje en laat deze foto afdrukken op canvas. Neem je hobbymes en maak kleine gaatjes in het doek op de plaatsen waar de lichtjes moeten komen. Steek de kerstlampjes voorzichtig via de achterkant door deze gaatjes. Steek het lichtsnoer in het stopcontact en hang je canvas aan de muur.

kerstboommobiel-1-size-detail

7. Kerstboommobiel
Gebruik stokjes van 20, 30 en 40 centimeter. Knip een lint van 2 meter en vouw dit door de helft. Bevestig met behulp van dubbelzijdig tape aan de stokjes. Gebruik een druppeltje lijm om het goed vast te zetten. Met lint kun je koekjes of andere decoraties aan de stokken hangen - zorg dat beide kanten even zwaar zijn om ze mooi in evenwicht te laten hangen.

Van-oude-boeken-1-size-detail

8. Van oude boeken
Snuffel rond in tweedehands boekwinkels voor een paar oude boeken. Vouw elke pagina diagonaal doormidden zodat het boek er uiteindelijk uit ziet als een kerstboom. Met een hobbymesje kan je tot slot kleine hoekjes uit de boom snijden.

Van-kartonnen-dozen-1-size-detail

9. Van kartonnen dozen
Bekleed de bodem van kleine kartonnen doosjes en diepvriesbakjes met mooi cadeaupapier. Gebruik een lijmpistool om de dozen aan elkaar te plakken in de vorm van een kerstboom. Versier je boom door in elk van de doosjes een klein cadeautje te leggen.

0
1a8470a8-6021-3ff5-835b-02e9fd8c99ba7604236450771775265
Bon
€ 1.50
Swiffer Navullingen
Background2-1920X660
Background3-1920X660
Background1-1920X660

Word een Ambassadeur

Ontdek als eerste nieuwe producten van P&G.
Ontvang gratis producten, staaltjes en andere verrassingen die je met vrienden kunt delen.
Deel je eerlijke mening met de merken die luisteren.
AMBASSADOR CLUB

Je reactie toevoegen

Beheer Cookies