5 tips voor een natuurlijk zen interieur


Thuis
12/05/2021
Kom tot rust in je huis met een interieurontwerp dat ontspanning mogelijk en makkelijk maakt. Volg onze tips en word zen in je woning!

Tip 1 voor een natuurlijk en zen interieur: de kleuren

Voor een zen binnenhuisontwerp denk je ‘wit’. Wil je toch enig contrast, probeer dan verschillende wittinten en voeg wat kleur toe aan de hand van accessoires. Als tweede kleur kies je een natuurlijke kleur die verwijst naar de aarde of de zee (vooral groen en blauw).

Tip 2 voor een natuurlijk en zen interieur: het meubilair en de opstelling ervan

Kies meubels met eenvoudige, duidelijke lijnen in natuurlijke materialen zoals hout, bamboe of rotan. Plaats ze zo veel mogelijk tegen de muur. Zo krijg je een ruim volume in het midden van de kamer, waarin je makkelijk kunt ontspannen.

Tip 3 voor een natuurlijk en zen interieur: de accessoires

Ruimte vrijmaken is essentieel voor een geslaagd zen interieurontwerp. Je kunt wel een of twee accessoires plaatsen waarop je gesteld bent, maar vermijd elementen die te veel plaats innemen. Voor de vloer zal een tapijt in een neutrale kleur zonder extravagante motieven een ideale basis zijn voor je kamer.

De bedrading van elektrische toestellen kunnen de zen sfeer van een kamer helemaal verstoren. Er bestaan veel voorwerpen die speciaal ontworpen zijn om kabels te verstoppen, aarzel niet om deze te gebruiken!

Plaats zo veel planten als je maar wilt! Een zen interieur gaat samen met natuurlijke decoratie. Als je van bloemen houdt, kies dan enkele mooie orchideeën. Je hoeft ze maar een keer per week water te geven en ze mogen op een zonnig plekje staan, waar ze goed zullen groeien.

Tip 4 voor een natuurlijk en zen interieur: de verlichting

De verlichting is essentieel voor een zen sfeer:

  • Vervang de tl-lampen door lampen die een natuurlijker licht verspreiden.
  • Profiteer zo veel mogelijk van het licht dat door de ramen naar binnen valt. Geef voor de gordijnen de voorkeur aan een fijne stof die het daglicht doorlaat.
  • In plaats van een enkele, krachtige lichtbron voor de hele kamer, gebruik je liever meerdere kleinere lampjes. Zo houd je grip op de verlichting van de kamer: ideaal voor gedempt licht en een rustige sfeer.

Een zen omgeving helpt je te ontspannen en minder te stressen. Als dat de bedoeling is, ontdek dan ook onze 5 snelle en makkelijke mediatietechnieken.

Tip 5 voor een natuurlijk en zen interieur: de geur

De geur in huis wordt vaak verwaarloosd als het gaat over binnenhuisdecoratie. Toch spelen geuren een belangrijke rol voor de sfeer in huis. Om ervoor te zorgen dat de kamers fris ruiken met een aangenaam parfum gebruik je Febreze Ochtenddauw Luchtverfrisser Spray. En om weg te dommelen in zachte lakens met een betoverende geur probeer je een Lenor Parfumelle Wasverzachter.

En jij, hoe weet jij een ontspannen sfeer in huis te brengen?