Creëer een hotelgevoel in je eigen huis

Creëer een hotelgevoel in je eigen huis

Iedereen kan een slaapkamer inrichten met de allure van een kamer in een chic hotel. Hotelkamers geven vaak dat speciale gevoel van luxe en sereniteit. Het is de ideale manier om jezelf eens te verwennen. Met een beetje moeite en onze tips kan jij thuis ook zo’n sfeer creëren!


Je slaapkamer slaapkamer met de sfeer van de beter hotelkamer is niet alleen een kwestie van interieurvormgeving. Het zit ‘m vaak in kleine details. Die maken van jouw slaapkamer een luxe-room in een vijfsterrenhotel! En beperk je niet tot de slaapkamer. Ook je badkamer en woonkamer kan vast ‘a touch of hotel class’ gebruiken.

1. Maak je bed áltijd op en trek je dekbed mooi strak over je matras. Zorg er ook voor dat je beddengoed steeds kraaknet en gestreken (beter nog: gesteven) is.

2. Hoe meer textiel op je bed, hoe weelderiger het effect. Leg onder elk hoofdkussen nog een extra kussen met een hoes in een bijpassende of contrasterende kleur. Drapeer een mooie plaid over het bed en maak het plaatje af met sierkussens.

3. Zet een vaasje met een heerlijk geurende bloem in de slaapkamer. Op je nachtkastje bijvoorbeeld. Je kunt ook een decoratief schaaltje met water vullen en daar bloemblaadjes en.of enkele druppels van je favoriete essentiële olie in laten drijven.

4. Creëer extra sfeer in de slaapkamer door de wand achter je bed een warme, donkere kleur te geven.

5. Muurstickers zijn niet duur en geven meteen een aparte touch aan je slaapkamer.

6. Vermijd een rommelige indruk door zoveel mogelijk spulletjes aan het zicht te onttrekken. Stop ze in kasten of in fraaie opbergdozen. Stal enkel je mooiste zaken uit op een tafeltje of ladekast: een sierlijke vaas, een sjaal, een kralenketting,...

7. Geef je mooiste parfumflacons en beauty items een prominente plaats in je badkamer. Stop al je andere verzorgingsproducten en cosmetica keurig in de badkamerkast.

8. Typisch voor luxehotels is streelzacht badlinnen. Wordt het niet stilaan tijd om thuis je ruwe, gerafelde handdoeken te vervangen door nieuwe, donzige exemplaren?

9. Zet je douchegel, shampoo en conditioner niet lukraak neer maar geef ze een vast plaatsje in een bakje.

10. Maak een fotowand met mooie kadertjes. Je kunt er foto's in stoppen, maar ook mooie teksten of gedroogde bloempjes.

11. Leg een dik, wollig tapijt op de vloer voor een streelzacht gevoel.

12. Drink water uit een fraaie karaf met wat citroenschijfjes er in.

13. Zorg dat er altijd ijsblokjes in je diepvriezer zitten om koude drankjes een finishing touch te geven.

14. Eet en drink uit je mooiste serviesgoed.

Aanverwante artikelen:

  1. De slaapkamer: opgeruimd slaapt lekker!
  2. Kaders ophangen
  3. Jouw badkamer: een echte spa
  4. Aromatherapie: de beste geuren voor je thuis
  5. 5 wereldberoemde geuren

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Interieuradvies van pro’s
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Deco: wat kleur voor een goed humeur

Deco: wat kleur voor een goed humeur

Deco: wat kleur voor een goed humeur

Je interieur inrichten is geen zwart-witkwestie. Breng wat kleur in je interieur, zonder alle muren opnieuw te moeten gaan verven! Enkele tips.

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels
6

Kleurrijke beschilderde houten lepels, vorken en spatels brengen kleur in iedere keuken. Erg handig ook als je allergieën of speciale dieetnoden hebt, want dan het erg belangrijk zijn om te weten welke kleur lepel je waarvoor gebruikt. Nog leuker is dat het ongeveer net zoveel tijd kost om je lepels te versieren als om lunch klaar te maken.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen
5

Vaak denken kinderen dat de grond de perfecte plaats is voor vuile was… Wil jij liever niet dat je huis eruit ziet alsof er een tornado door heen is getrokken? Dan kunnen deze instructies je zeker en vast helpen. Zo bespaar je eindeloos veel tijd bij het opruimen.

You have already participated to this slideshow