De inkomhal inrichten

De inkomhal inrichten

Zin om een efficiënt ingerichte inkomhal te hebben, die er bovendien nog eens goed uitziet? Hier is waar we zeker op moeten letten.


De goede inrichting van de verschillende ruimtes in ons huis is belangrijk. De inkomhal is een van de belangrijkste plaatsen in onze woning. Ze geeft onze gasten een eerste indruk en biedt ons hele gezin een centraal punt om de woning te betreden en te verlaten.

Als iedere woning over een ruime foyer zou beschikken, dan werden we misschien allemaal bij onze aankomst door een mooi bloemstuk begroet. In plaats daarvan zorgen sommige hallen voor een sfeer van geharrewar. Waar zijn de sleutels? Wie is er met modder binnengekomen? Wat heb ik met mijn handschoenen aangevangen? Als er geen geschikte en niet genoeg plaats is om zaken op te bergen, van mutsen tot paraplu's, dan kan de inkomhal inrichten een mooie uitdaging worden.

Hier zijn enkele ideetjes om onze inkomhal aantrekkelijk, georganiseerd en relax te houden voor ons gezin en onze vrienden en bezoekers.

Garderobe

We gebruiken de garderobe bij de ingang om zaken op te bergen die we elke dag dragen, in plaats van als algemene opbergplaats. Als ze niet overvol hangt, dan zal het makkelijker zijn om de jas te vinden die we zoeken. Een praktisch centraal verzamelpunt voor jassen en schoenen houdt jassen weg van stoelen, zetels of (denk kinderen) van de vloer. We voorzien:

 • Stevige kleerhangers
 • Doorzichtige dozen bovenin voor sjaals, handschoenen, hoeden en petjes.
 • Haken voor paraplu's
 • Schoenrekken

Muurruimte

Hoe klein ook onze muurruimte, we kunnen ze altijd nuttig gebruiken voor hoeden, jassen, sleutels en sjaals. Willen we hier onze inkomhal inrichten, gaan we op zoek naar:

 • Een gemonteerd geheel met haken en een plank bovenaan
 • Muurhaken waar zowel volwassenen als kinderen bij kunnen.

Schoeisel

Niets komt meer 'voor de voeten' te liggen dan schoeisel en dan hebben we het nog niet over al het vuil dat ermee worden binnengebracht. Of we nu het huis met schoenen in mogen of niet, we maken het best gebruik van manden of dozen om schoeisel in op te bergen. Als we er echt genoeg van hebben om voortdurend schoon te maken, dan voorzien we pantoffels voor zowel ons gezin als onze gasten.

 • We gebruiken een laarzen- en schoenenbak om modderige laarzen en schoenen in te verzamelen.
 • We proberen een zitbank met opbergdozen eronder
 • We gebruiken plastic kistjes voor de kinderen hun sportschoenen. Gedaan met zoeken naar de noppen van de voetbalschoenen!

Spiegels

Iedereen doet graag nog een 'laatste check' vooraleer de woning te verlaten. Behalve dat een spiegel mooi is en extra licht brengt, worden we eraan herinnerd om lippenstift op te doen, onze sjaal goed om te doen of pluisjes van onze kleren te halen. En ook bezoekers vinden hem praktisch.

Tafels of tabletten

Een tafel of een tablet is de oplossing bij uitstek om Het Mysterie van de Missende Sleutels op te lossen. Als we alle gezinsleden drillen om hun sleutels in de inkomhal te laten en besparen we uren aan zinloos en tijdverslindend gezoek. Een tafel of tablet is ook praktisch als centrale plek voor telefoonladers en om zaken op te voorzien in geval van een stroomstoring of een noodgeval.

 • We plaatsen een schaal voor sleutels
 • We verzamelen de post in een bakje
 • We steken de telefoonladers in het stopcontact
 • We bewaren een zaklamp, kaarsen voor een noodgeval en reservesleutels in een lade.

Decoratieve inrichting hal

Vandaag de dag moet niemand nog kiezen tussen mooi of praktisch. Om onze gasten - en ons gezin – hartelijk thuis te verwelkomen, zorgen we voor een gastvrije inkomhal met:

 • Geurkaarsen
 • Een zitbank om onze schoenen uit te trekken
 • Een mooie paraplubak
 • Een antieke kapstok en hoedenplank
 • Een spiegel of een artwork
 • Rotan manden voor schoenen en sportgerei
 • Een reiskoffer als bergruimte

Met een propere, stofvrije en goed ingerichte inkomhal, voelen we ons welkom in onze eigen woning en zullen we ook niet meer eindeloos staan zoeken naar onze sleutels of naar de rubberlaarzen van onze dochter!

Hoe heb jij de inkomhal ingericht?

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

jorickba89

jorickba89

gemeld

spijtig genoeg heb ik geen inkomhal, maar een gang en daar kun je eigentlijk niet veel in plaatsen. deze inrichting van een inkomhal is zeer mooi ingericht. grtjes, ingrid

 • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Poezentaal

Poezentaal

Geschreven door ChayenneeV een lid van Zin in meer,02 november 2015

Verrassingsbrood én champagne

Verrassingsbrood én champagne

pain-surprise

Snijd de hoed van het brood en 1 cm van de korst onderaan. Gebruik een mes met een lang en fijn lemmet om het kruim rondom los te snijden

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen
5

Vaak denken kinderen dat de grond de perfecte plaats is voor vuile was… Wil jij liever niet dat je huis eruit ziet alsof er een tornado door heen is getrokken? Dan kunnen deze instructies je zeker en vast helpen. Zo bespaar je eindeloos veel tijd bij het opruimen.

You have already participated to this slideshow
swifferduster

swifferduster

Geschreven door sarah3 een lid van Zin in meer,11 oktober 2015

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden
5

Het kan soms moeilijk zijn om een leuk en origineel cadeautje te vinden. Maar je kan nooit de mist in gaan met een geschenkje dat je samen met je kind hebt gemaakt. Samen knutselen is niet alleen heel gezellig, maar je bent er ook zeker van dat je een origineel cadeautje maakt.

You have already participated to this slideshow