Do it yourself

Do it yourself

Met wat originele ideeën en een minimum aan handigheid maak je de leukste deco-items helemaal zelf. Omarm je innerlijke do-it-yourself-queen en probeer deze ideeën van ZIN IN MEER-experte Griet eens uit. Zo ingewikkeld is het niet en met het resultaat oogst je gegarandeerd complimenten.


1. Slakom wordt lamp:

Boor met een houtboor een gaatje van een halve centimeter diameter in de bodem van de slakom. Spuit de buitenzijde van de slakom wit, laat de binnenzijde houtkleurig. Zo zorg je voor mooi, warm licht. Vraag in de doe-het-zelfzaak naar strijkijzerdraad: gestoffeerde draad met wit en blauw. Trek de draad door de (droge!) slakom en zet vast met een fitting. Spaarlamp erin en je hebt een originele lamp in geen tijd.

do it yourself

2. Plastic flessen worden vaasjes:

Verzamel een aantal plastic flessen met een mooie vorm (flessen in dik plastic geven het beste resultaat) en verwijder de etiketten. Spuit de flessen wit en laat drogen. Decoreer ze eventueel met een mooi lint. Ook eenvoudige melkbusjes, verzameld in een ouderwets melkflesmandje, doen prima dienst als hippe vaasjes.

3. Trui wordt kussen:

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

In de kringwinkel vind je vaak truien in een mooie, dikke kabelsteek. Draagbaar kun je ze niet meer noemen, want ze zijn vreselijk verouderd. Maar met naald en draad maak je er een mooi kussen van. Knip de mouwen van de trui en naai ze aan de binnenzijde zorgvuldig dicht. Naai ook de hals van de trui dicht (een boothals is het handigst). Vul op met kussenvulling en naai dan de onderzijde dicht.

4. Bordjes worden étagère:

Verzamel een drietal mooie borden in verschillende maten, met een print (porselein met delftse print blijft een topper). Maak een stapeltje van groot naar klein - het kleinste bordje bovenaan - en zet er een mooi eierdopje of kaarsenhoudertje tussen. Zet vast met lijm speciaal voor steengoed. Koekjes erop en uitstallen maar.

Ander ideetje: spuit sjablonen op de borden en hang ze met zelfklevende schilderijhaakjes aan de muur. Gewoonweg prachtig.

Waar wacht je nog op? Aan de slag!

Griet

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Interieuradvies van pro’s

Luchtverfrisser

Ambi Pur (textielverfrisser, spray, continue luchtverfrisser)

Ambi Pur

€0,50

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Ambi Pur (textielverfrisser, spray, continue luchtverfrisser) product

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina