Do it yourself

Do it yourself

Met wat originele ideeën en een minimum aan handigheid maak je de leukste deco-items helemaal zelf. Omarm je innerlijke do-it-yourself-queen en probeer deze ideeën van ZIN IN MEER-experte Griet eens uit. Zo ingewikkeld is het niet en met het resultaat oogst je gegarandeerd complimenten.


1. Slakom wordt lamp:

Boor met een houtboor een gaatje van een halve centimeter diameter in de bodem van de slakom. Spuit de buitenzijde van de slakom wit, laat de binnenzijde houtkleurig. Zo zorg je voor mooi, warm licht. Vraag in de doe-het-zelfzaak naar strijkijzerdraad: gestoffeerde draad met wit en blauw. Trek de draad door de (droge!) slakom en zet vast met een fitting. Spaarlamp erin en je hebt een originele lamp in geen tijd.

do it yourself

2. Plastic flessen worden vaasjes:

Verzamel een aantal plastic flessen met een mooie vorm (flessen in dik plastic geven het beste resultaat) en verwijder de etiketten. Spuit de flessen wit en laat drogen. Decoreer ze eventueel met een mooi lint. Ook eenvoudige melkbusjes, verzameld in een ouderwets melkflesmandje, doen prima dienst als hippe vaasjes.

3. Trui wordt kussen:

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

In de kringwinkel vind je vaak truien in een mooie, dikke kabelsteek. Draagbaar kun je ze niet meer noemen, want ze zijn vreselijk verouderd. Maar met naald en draad maak je er een mooi kussen van. Knip de mouwen van de trui en naai ze aan de binnenzijde zorgvuldig dicht. Naai ook de hals van de trui dicht (een boothals is het handigst). Vul op met kussenvulling en naai dan de onderzijde dicht.

4. Bordjes worden étagère:

Verzamel een drietal mooie borden in verschillende maten, met een print (porselein met delftse print blijft een topper). Maak een stapeltje van groot naar klein - het kleinste bordje bovenaan - en zet er een mooi eierdopje of kaarsenhoudertje tussen. Zet vast met lijm speciaal voor steengoed. Koekjes erop en uitstallen maar.

Ander ideetje: spuit sjablonen op de borden en hang ze met zelfklevende schilderijhaakjes aan de muur. Gewoonweg prachtig.

Waar wacht je nog op? Aan de slag!

Griet

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

"

Ik ben zeer tevreden over de Swiffer Duster XXL. Gaat super snel en gemakkelijk onder de zetels en over de schilderijen en plafondverlichting. Gaat zoveel sneller. Ik ben verkocht.

"

Door Ambassador
dondie