Eco-interieurs, de nieuwe trend!

Eco-interieurs, de nieuwe trend!

Je interieur weerspiegelt je persoonlijkheid. Help het milieu door je eco-ego los te laten op je woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer. Tijd voor een aantal ecologisch verantwoorde interieuringrepen!


Ecologisch verantwoorde verf.

Als je interieur een nieuw kleurtje kan gebruiken, overweeg dan eens om natuurlijke verven te gebruiken, uit een 'niet-eindigend' proces. Veel verven worden gewonnen uit aardolie en zijn schadelijk voor het milieu. Gebruik een milieuvriendelijk alternatief en geef je ruimte letterlijke een 'frisse touch'.

Milieuvriendelijk herbestemmen!

Tegenwoordig kan je nieuwe meubels vinden die eigenlijk al erg oud zijn. Ecologisch hergebruik van afvalhout heet zoiets. Gespecialiseerde bedrijven kopen oude stukken op, demonteren ze en maken met het materiaal hippe en moderne, maar milieuvriendelijke meubelstukken.

Groen én ecologisch behang.

Neen, je hoeft je keuken niet in het groen te steken. Maar als je keuze hebt om voor ecologisch verantwoord behang te kiezen, waarom zou je het laten? Kies liever voor behang van gerecycleerd papier en niet voor de milieubelastende synthetische variant.

Koop je interieur dichter bij huis.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Akkoord, een tafel uit tropisch hardhout kan erg mooi zijn, maar is door de transportkosten alleen al erg belastend voor het milieu. Je kan ervoor kiezen om je meubels in België, Nederland, Duitsland, ... te kopen. Minder transport, meer milieuvoordeel.

Gordijnfestijn.

Handig met de naaimachine? Dan kan je zelf je gordijnen stikken. Kies voor wol of katoen met een ECO-label en niet voor synthetische stoffen. Haal de natuur in huis en geniet van je ecologisch verantwoorde keuze.

Opgeleefd: ecologisch demonteren.

Koop je meubels bij voorkeur als zelfbouwpakket. Makkelijker qua transport én als je uitgekeken bent op je meubelstukken of ze zijn versleten, dan kan je ze makkelijk demonteren en maak je de kans op recyclage groter.

Klussen = rekenen = milieuvriendelijk!

Wie thuis zelf aan de slag gaat om, bijvoorbeeld, een houten kast – liefst met een FSC-label – te maken, rekent vooraf best goed uit welk en hoeveel materiaal hij nodig heeft. Een tekeningetje vooraf zorgt er dikwijls voor dat je met niet te veel restmateriaal overblijft waar je niets meer mee kan doen.

eco interieurs

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Interieuradvies van pro’s
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Reiniger

Mr. Proper geconcentreerde allesreiniger

Mr. Proper

€0,30

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Mr. Proper geconcentreerde allesreiniger product

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina