Een nieuwe lente voor je oude meubelen

Een nieuwe lente voor je oude meubelen

Vandaag zetten we oud meubilair vaak te snel aan de deur. Dom eigenlijk, want met opgeknapte oude spullen kan je je interieur voor geen geld een actuele look geven. Een paar tips en ideetjes om meer te halen uit je eigen meubeltjes of uit tweedehands meubilair uit de kringloopwinkel.


Wat afbijtmiddel, schuurpapier, een likje verf of vernis: meer heb je vaak niet nodig om je oude meubilair nieuw leven in te blazen. Wat geduld misschien ook, en inspiratie… daar helpt Zin in meer je alvast aan. Pimp je meubilair!

Hetzelfde verschillend, of net omgekeerd
Een setje ietwat saaie oude keukenstoelen. Je vindt ze misschien nog bij oma op zolder of voor een prikje op de rommelmarkt. Waarom die zelfde stoelen niet eens telkens in een ander vrolijk kleurtje schilderen? Succes verzekerd! Maar omgekeerd kan ook leuk zijn. Allemaal verschillende stoelen die je dezelfde kleur geeft, zorgen voor een origineel geheel.

Van nachtkastje tot bijzettafeltje
Je weet het wel: vroeger werd elk bed steevast aan weerszijden geflankeerd door een nachtkastje. Totaal uit natuurlijk. Tenzij je ze als bijzettafeltje gebruikt. Handig om een glaasje erop te zetten… en rondslingerende spullen zoals afstandsbedieningen erin te steken. Verf ze in een opvallende tint… of ga met bijts en krijtverf aan de slag voor meubilair met een ‘verweerde’ look.

Unieke schemerlamp
Ongelooflijk hoe een oude schemerlamp weer kan stralen! Schroef ze gewoon uit elkaar en schilder de poot in een leuke felle kleur. Verwijder dan de stof van de kap zodat je alleen de draad over hebt. Kies een stofje met een motief dat bij de nieuwe kleur van de poot past en bespan het geraamte van de kap daarmee. Zo heb je in een uurtje een oude lamp gerestyled.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Fleur en kleur in een handomdraai
Heb je ook zo’n doos vol lintjes en strikjes die normaal gebruikt om cadeautjes mee op te fleuren? Veel mensen houden die dingen bij… om er dan niets meer mee te doen. Je kan ze heel goed gebruiken om de greepjes van een ladenkastje op de kinderkamer mee op te fleuren.

Oude Meubelen

Oude ladenkast wordt luiertafel
Handig waren ze wel, die oude ladenkasten. En dat blijven ze! Geef er eentje een lief zuurtjestintje of schilder kast en laden in verschillende primaire ‘Brunakleuren’. Dan nog mooie bijpassende ladengrepen en een luierkussen erop… en je hebt de handigste luiertafel denkbaar: de pampers, ondergoed en andere kleertjes in de laden heb je immers binnen handbereik zonder de baby uit het oog te verliezen!

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Interieuradvies van pro’s
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Reiniger

Mr. Proper geconcentreerde allesreiniger

Mr. Proper

€0,30

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Mr. Proper geconcentreerde allesreiniger product

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina