Een werkplek met alles erop en eraan

Een werkplek met alles erop en eraan

Bereid je voor op het nieuwe schooljaar met een boodschappenlijstje van alle must have schoolspulletjes.


Waar is de zomer gebleven? Nu het nieuwe schooljaar van start gaat, moeten we de spelletjes en het speelgoed van de vakantie opruimen en de schoolspullen weer tevoorschijn halen.

Als je kind een bureau heeft met alle benodigdheden om zijn huiswerk te maken, maak je het hem een stuk gemakkelijker. Vaak geeft de school voor de eerste schooldag een lijstje met de dingen die de ouders moeten kopen.

Als je de nodige spullen koopt, naast papier, potloden en schriften, is de werkplek in orde, net als jouw bureau. Zo heeft je kind een goede leeslamp nodig bij zijn bureautje, eentje die voldoende licht geeft, en een ergonomische bureaustoel. Het is belangrijk dat de werkplek van je kind efficiënt is ingericht, zodat het huiswerk er niet onder zal lijden.

Als je kind ook een schooluniform of nieuwe kleren nodig heeft, kan het aardig oplopen. In dat geval is het slim om gebruik te maken van de uitverkoop. Denk bij het shoppen ook aan een nieuwe en degelijke sportschoenen en een lunchbox voor op school. Als je dit alles van tevoren in huis hebt gehaald, kan je student zich volledig op de studie concentreren!

Wij stelden alvast voor jullie een basisboodschappenlijstje op. Kijk eerst of de spullen van vorig jaar nog goed zijn, zodat je niets dubbel koopt. Neem dit lijstje mee naar de winkel zodat je niets vergeet.

Rugzak

Tegenwoordig gaan de kinderen naar school met een stevige rugzak. Punten van aandacht: dikke gepolsterde schouderbanden om de schouders te beschermen, een gewicht van maximaal 10 procent van hun lichaamsgewicht, en een kleur en model waar je kind van houdt.

Papierwaren

 • Notitieboekjes met tabbladen
 • Ringmap met gelinieerd of ruitjespapier
 • Tekenpapier

Schrijfmiddelen

 • Pennen, potloden en gom
 • Potloodslijper
 • Pennenzakje
 • Markeerstiften
 • Kleurpotloden en verf

Elektronica

 • Rekenmachine
 • Usb-stick

Diversen

 • Nietmachine
 • Liniaal
 • Schaar
 • Lijm en plakband

Aan de muur

 • Schoolbord en whiteboard om dingen op te schrijven
 • Decoratie: Op het bureau wat plaats voor wat persoonlijke dingen die de persoonlijkheid en interesses van je kind weergeven, zoals een foto van een favoriete popster, sporter of een oude schoolfoto.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Interieuradvies van pro’s
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Crispy rijstspookjes

Crispy rijstspookjes

Crispy -rijstspookjes

Wil je ook wat spookachtige hapjes bereiden voor Halloween? Als je het druk hebt dan word je vast blij van dit makkelijk en snel recept. Het klassiek...

Gezonde lunch recepten en ideeën voor je lunchbox

Gezonde lunch recepten en ideeën voor je lunchbox

Gezonde-ideeen-voor-de-lunchbox

Hier zijn zes tips for gezonde lunchboxen waar je hele familie van zal genieten. Zorg dat je kinderen de voordelen van gezond eten ontdekken en laat hun wennen aan veel verschillende smaken.

Duivelse spinneneieren

Duivelse spinneneieren

Duivelse spinneneieren

Hartige hapjes zijn natuurlijk een beter idee dan zoet snoep. Met deze makkelijke recepten doe je het hele gezin griezelen en gruwelen!

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen
5

Vaak denken kinderen dat de grond de perfecte plaats is voor vuile was… Wil jij liever niet dat je huis eruit ziet alsof er een tornado door heen is getrokken? Dan kunnen deze instructies je zeker en vast helpen. Zo bespaar je eindeloos veel tijd bij het opruimen.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

100% georganiseerd

100% georganiseerd

100% georganiseerd

Nu is die mooie zomer wel echt voorbij. School en werk zijn weer herbegonnen. Dus het is opnieuw alle hens aan dek. Mét de bijbehorende korte dagen en lange to-dolijstjes. Stress? Adem rustig in en lees verder.