En de finishing touch dan?

En de finishing touch dan?

Wat zijn jouw pronkstukken thuis? De zithoek, de leeslamp, het tapijt, de buffetkast? De kans is klein dat het de muren zijn, want die staan er in de meeste woningen maar bleekjes bij. Een laagje verf, nog een wandklokje en wat fotokaders, meer aandacht lijken ze niet te verdienen. 'ZIN IN MEER'-experte Griet denkt daar anders over.


Bij het inrichten van een woning wordt vaak dé finishing touch vergeten, terwijl je zo veel kan met een muur.
Mijn motto: wèg met die kale, saaie muren:

1 – Kleur & textuur

Er bestaan bijzonder uitgebreide verfcollecties met de meest uiteenlopende kleuren en zelfs texturen. Kalkverf is mijn persoonlijke favoriet. Deze verf maakt een ruimte minder kil en heeft een artisanaal effect, wat ik geweldig vind. Ook de combinatie van verschillende kleuren en texturen - bijvoorbeeld hoogglans versus mat - maakt een ruimte interessant. Kaleien is weer helemaal hip en past perfect in de industriële trend: hierbij wordt de ruwe bakstenen muur met kalkpleister en nadien met kalkverf in de gewenste kleur geschilderd.

Ikea

2 – Niet bang van behang

Ook hier een duizelingwekkend aanbod, van prints met sloophout over grafische designs tot fleurige vogelhuisjes. Behangpapier met textuur (check Hooked On Walls - very stylish) is helemaal hot en zorgt voor aaibare muren. Nog een tip: behang eens een volledige kamer in plaats van één muur, zo wordt de ruimte heel sfeervol. Kies voor je slaapkamer bijvoorbeeld voor donker behangpapier en maak er een extra intieme plek van. Durven is hier de boodschap: behang is immers makkelijk verwijderbaar. Ben je de kleuren of prints beu, dan ziet je kamer er na een dag weer als nieuw uit!

3 – Muur met dimensie

In oude huizen vind je vaak muren met lambrisering. Een lambrisering geeft je muur meer dimensie en doet de proporties van een ruimte veranderen. Ook in een nieuwe woning kan je lambriseringen voorzien. Werk eventueel af met een ondiepe legplank, zodat je er kleine spulletjes op kwijt kan om de ruimte aan te kleden.

lambrisering

4 – Selfmade boekenkast

Een muur kan ook een opbergplek worden voor boeken en meer. Dit kan met een boekenkast (al dan niet van muur tot muur) die je koopt in een meubelzaak, maar ook met losse planken die je op gelijke afstand onder mekaar hangt. Een leuk zelfmaakideetje: verf een reeks wijnkistjes en hang deze tegen mekaar aan de muur. Deze 'boekenkast' wordt extra speels als je de binnenkanten in verschillende tinten verft.

5 – Finishing touch

Ik ben ook fan van grote blikvangers in een ruimte. Mooi aan de muur: een verzameling porseleinen bordjes (hang deze met behulp van schilderijhaakjes op), een reeks kadertjes (uniform met zwartwitfoto's, een bonte mix van foto's of mooie knipsels in felle kleuren) of één mooie XL-foto (je kan je foto's tegenwoordig zelfs bij Hema op canvas laten afprinten of er zijn websites waar je replica's van bekende foto's kan bestellen). Kunst aan de muur vergt veelal een flinke investering, maar maakt een ruimte heel persoonlijk.

Mooie muren maken een kamer af en maken van een huis een thuis... Aan de slag!

Griet

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Interieuradvies van pro’s
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Met het hoofd in het Hoge Noorden

Met het hoofd in het Hoge Noorden

Met het hoofd in het Hoge Noorden

Scandinavisch design is al een tijdje aan een opmars bezig, maar ik ben al jaren trouwe fan. In mijn studententijd was ik al weg van de ontwerpen van Alvar Aalto en Arne Jacobsen, om er twee te noemen. Vandaag springen de webshops met nordic design als paddestoelen uit de grond.

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Een heerlijk vegetarisch gerechtje voor avonden dat je niet zo veel tijd hebt om te koken.

Terrasjesweer!

Terrasjesweer!

Terrasjesweer!

Nog een paar ellendige buien en stevige grillen, maar dan heeft de lente het definitief voor het zeggen. Van lekker knus binnen naar heerlijk relaxed buiten dus. ZIN IN MEER-experte Griet aanschouwt de winterschade en geeft tuin en terras een vrolijke lentelook.

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen
5

Vaak denken kinderen dat de grond de perfecte plaats is voor vuile was… Wil jij liever niet dat je huis eruit ziet alsof er een tornado door heen is getrokken? Dan kunnen deze instructies je zeker en vast helpen. Zo bespaar je eindeloos veel tijd bij het opruimen.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Nu schilderen?!? Tuurlijk wel!

Nu schilderen?!? Tuurlijk wel!

Nu schilderen?!? Tuurlijk wel!

Je zit vaker binnen en dan valt het meer op dat je living echt wel een likje verf nodig heeft. Begin eraan voor de dagen nog korter worden.

Crispy rijstspookjes

Crispy rijstspookjes

Crispy -rijstspookjes

Wil je ook wat spookachtige hapjes bereiden voor Halloween? Als je het druk hebt dan word je vast blij van dit makkelijk en snel recept. Het klassiek...