Geurenblindheid: miljoenen mensen hebben er last van

Geurenblindheid: miljoenen mensen hebben er last van

Jij kan een van de miljoenen mensen zijn die aan deze stille aandoening lijdt


De meesten onder ons nemen ons geurvermogen voor lief. Maar wat als een pas ontdekte aandoening jou van je reukzin zou ontdoen zodat je niet enkel blind wordt voor zalige aroma’s, maar ook vieze geurtjes? Voor miljoenen mensen is dit een reëel probleem dat voorkomt wanneer iemand langzaam aan gewend raakt aan de geuren rond zich, waardoor ze blind worden voor geuren die ze kennen zoals keukengeurtjes die blijven hangen, muffe huisdieraroma’s of de geur van oude afhaalmaaltijden in de auto. En hoewel het zeker niet levensbedreigend is heeft geurenblindheid wel de kracht om… je sociale leven om zeep te helpen.

Wat is geurenblindheid?
De naam zegt het al: geurenblindheid ontstaat wanneer je neus ‘blind’ wordt voor de bekende geuren waar je aan gewend bent geraakt. Het is een erkende aandoening die 90% van de mensen wereldwijd treft en het kan verschrikkelijke gevolgen hebben voor je sociale leven want vrienden en familie ruiken die geuren waar jij geurenblind voor bent wél, waardoor ze je huis of auto ten alle tijden willen mijden. Het is een stille aandoening die meestal onbehandeld blijft; misschien lijd je er nu zelfs aan zonder het te weten. Maar hoe kan je een zelfdiagnose stellen?

De vijf tekenen van geurenblindheid
Om uit te zoeken of jij last hebt van geurenblindheid hebben we samen met het Internationale Geurinstituut samengewerkt om een lijst van vijf belangrijke tekenen samen te stellen:
1. Worden bezoekjes van vrienden en familie steeds korter? Het lijkt haast alsof ze geen eens tijd meer hebben om eventjes te babbelen!
2. Heb je ooit een geurkaars ontvangen ‘gewoon zomaar’?
3. Hebben passagiers liever het autoraampje open, zelfs als het buiten koud is?
4. Vragen je vrienden om het raam open te zetten of stellen ze voor om al-fresco (zo sjiek!) te eten als ze komen eten?
5. Pfieuw… wat IS die geur? Merk je wel eens een vreemde geur op als je thuiskomt van vakantie?
Als jij ‘ja’ kunt antwoorden op een of meer van deze situaties dan spijt het ons vreselijk om te moeten zeggen, maar je bent wel degelijk geurenblind. Graag een tweede opinie? Neem de zelftest voor geurenblindheid hier.

Ambi Pur is de oplossing
Laat geurenblindheid je sociale leven de das niet om doen – bewapen jezelf met Ambi Pur en ga de neveneffecten van geurenblindheid direct tegen. Ambi Pur elimineert slechte geurtjes echt, waar sommige kamersprays, luchtverfrissers en geurkaarsen vieze geuren enkel maskeren met parfums die behoorlijk overweldigend kunnen zijn. Daarom is Ambi Pur de enige oplossing voor geurenblindheid – het helpt je aandoening die je sociale leven kan verwoesten bestrijden en overkomen, zelfs wanneer je geen idee hebt van slechte geuren in je huis. Met Ambi Pur ben je er zeker van dat je huis altijd geweldig ruikt en klaar is voor gasten, ongeacht hoe geurenblind je ook bent.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Maak een dagbed

Maak een dagbed

Maak een dagbed

Quality time met de kinderen is fijn maar eigenlijk hoor je een plekje te vinden waar iedereen zich helemaal thuis voelt. Tover een lege hoek eenvoudig om tot een mini-dagbed.

Zelfgemaakte vissticks met tartaar

Zelfgemaakte vissticks met tartaar

Zelfgemaakte vissticks met tartaar

Dé kinderfavoriet maak je toch gewoon zelf? De verse, superzachte vis in een selfmade krokant jasje zal hen maar ook jou verbazen, want ze zijn in ee...

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels
6

Kleurrijke beschilderde houten lepels, vorken en spatels brengen kleur in iedere keuken. Erg handig ook als je allergieën of speciale dieetnoden hebt, want dan het erg belangrijk zijn om te weten welke kleur lepel je waarvoor gebruikt. Nog leuker is dat het ongeveer net zoveel tijd kost om je lepels te versieren als om lunch klaar te maken.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Vraag en antwoord: ben jij geurenblind?

Vraag en antwoord: ben jij geurenblind?

Vraag en antwoord: ben jij geurenblind?

Sommige onderwerpen zijn moeilijk aan te snijden. Geurtjes zijn hier zeker één van. Heb jij het gevoel dat mensen minder vaak langs willen komen of komen ze met allerlei smoesjes op de proppen als je hen een lift aanbiedt? Zin in meer vertelt je de ongemakkelijke waarheid.

Pita's met rauwkost naar keuze

Pita's met rauwkost naar keuze

Pita's met rauwkost naar keuze

Wat is er leuker dan zélf je maaltijd samenstellen: vul en smul van je pitabroodje met reepjes vlees, verse groenten en een lepel knoflooksaus.

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen
5

Vaak denken kinderen dat de grond de perfecte plaats is voor vuile was… Wil jij liever niet dat je huis eruit ziet alsof er een tornado door heen is getrokken? Dan kunnen deze instructies je zeker en vast helpen. Zo bespaar je eindeloos veel tijd bij het opruimen.

You have already participated to this slideshow