Geurkaarsen, lipstick & pannenkoekjes

Geurkaarsen, lipstick & pannenkoekjes

Echt vaak tref je Zin in meer-experte Griet niet thuis aan. Te veel te zien, te doen en te beleven. Maar het gebeurt, zeker nu het kouder wordt. Zo’n dagje staat dan helemaal in het teken van schaamteloos genieten, te beginnen bij een ontbijtbuffet met hotelallures.


Ik ga graag op stap. Een paar daagjes Barcelona met vriendinnen, op avonturenweekend in de Ardennen, de hele nacht dansen, naar een theatervoorstelling of een bloedmooi concert... Als ik mocht kiezen, was ik zelden of nooit thuis. Maar laat dat net de plek zijn waar je het meest tot rust komt. Waar niks moet en alles mag. Het probleem is dat je thuis alles gewoon bent. Thuis word je niet verrast door nieuwe indrukken, geuren en kleuren. Maar het kan wel, je moet gewoon uit de dagelijkse sleur stappen en dan kan een dagje thuis net zo verkwikkend zijn. Een paar tips:

* Beperk het contact met de buitenwereld tot een minimum. Geen tv of krant, geen lastige mails of telefoons.

* Ontbijt rustig en uitgebreid met veel verse, kleurrijke producten. Fruit en granen zijn een boost voor je humeur. Maak eens een ontbijt klaar met hotelallures. Pannenkoekjes, fruitsla met yoghurt, granen en noten. Maak verse muntthee, dat helpt bij de vertering en heeft een opwekkend effect. En natuurlijk haal je je mooiste servies uit de kast.

* Neem de tijd voor een uitgebreide badsessie met je favoriete muziek en een geurkaars. Zo raak je helemaal ontspannen. Je kan een gezichtsmasker maken van honing en yoghurt om je huid weer streelzacht te maken. Een scrub of lichaamspeeling maak je van grof zout, citroen en olijfolie, maar ik hou persoonlijk van de iets luxueuzere, heerlijk geurende variant. Rituals heeft bijvoorbeeld een scrub met menthol waar je huid na afloop heerlijk van gaat tintelen. Verwen jezelf na het bad met een rijke, heerlijk geurende bodylotion en breng hem aan met masserende bewegingen. Zo krijg je meer energie.

* Trek iets makkelijks aan, maar loop niet de hele dag in je slobbertrui. Een jogging lijkt een goed idee, maar je voelt je toch ook graag vrouwelijk. Maak je met zorg op en breng een vleugje lipstick aan. Je voelt je beter als je er goed uitziet.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

* Lees een goed boek of doe iets met je handen. Iets zelf maken, geeft veel voldoening. Leer breien of maak eens een schilderijtje of een tekening. Bak een mooie taart of maak een bloemstukje met wat dingen uit je tuin. Doe iets wat je niet kan of niet gewoon bent. Nieuwe dingen leren, zorgt voor nieuwe impulsen en zo kijk je met een andere blik naar je omgeving en naar jezelf. Maak het gezellig in huis. Luister naar muziek die je nog niet goed kent. Ik hou zelf van vuur maken. Het heeft iets hypnotiserend. Heb je geen open haard, schaf je dan een vuurkorf aan voor in de tuin. Met een extra dekentje om je heen kan je zo nog tot in het putje van de winter van je tuin genieten.

* Maak iets lekkers klaar wat wel wat voorbereiding kost, maar zorg dat het niet té veel moeite kost. Stress is uit den boze op een verwendag. Ik vind koken heel ontspannend. Kook je echter niet graag, haal dan iets. Verwen jezelf met iets lekkers en gezond. Pizza of iets anders vets lijkt makkelijk, maar geeft je geen weldadig gevoel. Geniet van de maaltijd met een lekker glas wijn en eet voor één keertje niet aan tafel, maar op een andere plaats die je gezellig maakt. Bijvoorbeeld op een hoop kussens aan een tafeltje voor de open haard. Zo wordt de maaltijd een andere beleving.

* Kruip na een paar uur lezen in je mooiste pyjama in bed. Steek van tevoren een geurkaarsje aan, zo ruikt je kamer lekker voor het slapen gaan. Zorg voor frisgewassen lakens, want zeg nu zelf: wat is er heerlijker dan na een zalige verwendag onder een krakend vers dekbed te kruipen?

Enjoy!

Griet

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Reiniger

Mr. Proper geconcentreerde allesreiniger

Mr. Proper

€0,30

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Mr. Proper geconcentreerde allesreiniger product

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador