Haal de kerstsfeer in huis

Haal de kerstsfeer in huis

Verwelkom je gasten met een mooie zelfgemaakte krans op de voordeur. Zin in meer geeft je knutseltips voor mooie kerstdecoraties die je samen met je kinderen kunt maken.


Kies je eigen kerstthema en kleuren. Er zijn super veel mogelijkheden, in plaats van de klassieke kleuren, zoals rood en groen, kun je bijvoorbeeld ook eens kiezen voor goud en zilver of eens iets heel anders: pastelblauw en wit. Wees creatief!

Welk thema kies je?
Laat je dit jaar inspireren door kerstfoto's uit de oude doos, het lievelingsboek van je kinderen, een favoriete kerstfilm of gedicht.
Maak een krans van dennentakken rond de deuropening, verweven met kerstlichtjes en items die het door jou gekozen thema weerspiegelen.

Cadeaudeuropening
Verpak de voordeur als een groot kerstcadeau. Bedek de deur met rollen inpakpapier in een felle kleur. Voeg brede verticale en horizontale strepen aan in een contrasterende kleur die er uit zien als lint rond het pakje. Gebruik je kerstkrans in het midden met een grote strik in dezelfde kleur als het lint.

Bijzondere kerstkransen
Maak je kerstkrans uniek door hem te versieren in een thema of kleurenschema. Mix en match bijvoorbeeld sieraden, kralen, zuurstokken, belletjes, ballerina's of engeltjes. Je kunt ook rode en groene appels, walnoten en pecannoten, een slinger van cranberry's of rode en groene chili pepers gebruiken als versiering.
Werk af met witte verf of spuitsneeuw en hang er sneeuwvlokken van glitterpapier of zilverkleurige koekjesvormpjes in. Bestrooi met glitters!

Maak een mooi boeket met gedroogde en verse bloemen en groene bladeren of takken. Durf te combineren en creatief te zijn! Gebruik bijvoorbeeld minder voor de hand liggende materialen zoals schelpen, veren of gerecyclede wijnkurken om je kerstkrans te versieren.

Maak een krans met een bos-thema van in de natuur gevonden items. Verzamel deze met de kinderen in het park of tijdens een wandeling in het bos. Bladeren, dennenappels, eikels, hulst en bessen, takjes en twijgjes, jeneverbessen, geurende eucalyptus en kaneelstokjes, alles is bruikbaar.

Kerstkaartboom
Gebruik alle kerstkaarten om een boom te maken. Maak de vorm van een kerstboom op de voordeur met linten en bevestig hierop de kerstkaarten. Je kunt e-cards ook ophangen door ze af te drukken. Als je bijvoorbeeld nog kerstkaarten hebt bijgehouden van voorgaande jaren, voeg ze dan ook toe aan de kaartboom om hem mooi vol te maken. Als je geen afdak bij je voordeur hebt, kun je deze kerstkaartboom beter binnen maken, anders worden al je kerstwensen nat door het winterweer.

Andere manieren om je kerstkaarten op te hangen zijn slingers van kaarten kriskras over de deur van de boven naar beneden. Hang er een eigen kerstboodschap tussen in grote letters, zoals "Peace & Love" of gewoon "Vrolijke Kerst & Gelukkig Nieuwjaar!"

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

abgel

abgel

gemeld

IK HEB EEN KRANS GEMAAKT EN ALLES IS IN ROOD DIT JAAR

  • melden
diesel

diesel

gemeld

dit jaar word het alleen maar eens zilver

  • melden
linda6007

linda6007

gemeld

Dit jaar voor het eerst, noodgedwongen door medische omstandigheden, zelf geen kerstkrans of kerststukje gemaakt. Toch heb ik er eentje, gemaakt door het tuincentrum, maar wel met mijn eigen kerstversierselen. Het is mooi, maar zelfgemaakt zou toch het extraatje geweest zijn .....

  • melden
quickie

quickie

gemeld

wij maken samen ook kerststukjes om de tafel te versieren en we leggen op elk bord een kleine attentie voor iedere gast. Deze attentie hoeft niet duur te zijn want je kan al leuke dingen vinden vanaf 1€ en een leuke welkomsspreuk maakt alles af!

  • melden
2kinderen

2kinderen

gemeld

mijn kinderen hebben na de kerkdienst een adventskrans mogen maken. supermooi en deze staan tentoongestelt + een lange slinger van kerstkaartjes met heel veel kerstwensen

  • melden
Interieuradvies van pro’s
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina