Het licht in huis beter gebruiken

Het licht in huis beter gebruiken

Sfeer maak je zelf. Hoe? Met licht bijvoorbeeld. In welke stemming je ook bent: licht is perfect om sfeer in je interieur te brengen. Enkele ideetjes die je kunnen inspireren…


Sfeer creëren met licht

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Het eerste wat je moet doen, ook al lijkt het vanzelfsprekend, is rekening houden met de functie van elke ruimte. De rol van de ruimte bepaalt de sfeer die er vereist is. Als je je in een bepaalde ruimte wil ontspannen, is een intiemere sfeer aangewezen. Een werkruimte vraagt dan weer om sterker licht. Enzovoort.

Rest natuurlijk nog de vraag: welke sfeer wil je je interieur in het algemeen meegeven?

Het eerste wat je moet weten, is dat licht drie verschillende effecten op de sfeer van je interieur kan hebben. Om te beginnen heeft het zijn invloed op je humeur. Zo zal sterk, helder licht een dynamische, positieve sfeer creëren, gedempt licht werkt ontspannend etc.

Ten tweede hebben de lichtbronnen zelf hun invloed op de sfeer van een ruimte, ongeacht of men moderne of klassieke verlichting plaatst.

Ten derde zal ook de plaatsing van de verlichting een belangrijke rol spelen. Een lichtbron beneden in een hoek geplaatst, die haar licht op een meubel of plant werpt, zal bijvoorbeeld een dramatisch effect geven.

Het zit’m erin hoe je nu met deze drie variabelen speelt om een sfeer te scheppen die bij je past, en in harmonie is met de ruimte.

In een chalet bijvoorbeeld geniet gedempt licht met klassieke lampen de voorkeur.

In een modern appartement speel je met de verschillende lichtbronnen om contrasten van licht en schaduw te creëren en zo een diffuse sfeer te realiseren in het salon, en een meer dynamische in de bureauhoek.

Wees ook niet bang om met verschillende soorten lampen te spelen. Wit gloeiende lampen hebben bijvoorbeeld het voordeel dat ze een zachter, flatterender licht geven.

Dit betekent natuurlijk niet dat je neonlampen en spaarlampen meteen links moet laten liggen.

Los van het feit dat ze je energiefactuur ‘verlichten’ zorgen ze ook voor een wit, fris licht dat erg aangenaam kan werken in ruimtes met muren in warme kleuren, zoals bijvoorbeeld een roze kamer. Het effect is dan een mix van zachtheid, rust en luchtigheid.sfeer

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Interieuradvies van pro’s

Luchtverfrisser

Ambi Pur (textielverfrisser, spray, continue luchtverfrisser)

Ambi Pur

€0,50

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Ambi Pur (textielverfrisser, spray, continue luchtverfrisser) product

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Luchtverfrisser

Ambi Pur elektrische luchtverfrissers

Ambi Pur

€0,50

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Ambi Pur elektrisse luchtverfrissers product

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina