Hoe kies je het juiste bureau voor je kind?

Hoe kies je het juiste bureau voor je kind?

Huiswerk maken kan een pijnlijk moment zijn voor kinderen én ouders. Maak een goed begin door het juiste bureau en de juiste stoel te kiezen zodat je kind zich alvast prettig voelt. Comfortabel zitten helpt kinderen beter concentreren en werken.


Een bureau op de juiste maat is onmisbaar als je gezonde en gelukkige kinderen aan hun huiswerk wilt zien werken. Een goed bureau helpt ze niet alleen concentreren maar beïnvloedt ook hun houding op een positieve manier.   

Hoe kies je het juiste bureau en de juiste stoel?
Met deze tips vind je zeker het juiste bureau voor je kind. Deze regels gelden voor alle leeftijden:

  • Hoogte van het bureau: als het bureau te hoog is, moet je kind zijn of haar schouders omhoog trekken om onderarmen en handen goed te kunnen positioneren om te schrijven en tekenen. Dit is lichamelijk zwaar en vergt extra spierkracht om het lichaam stabiel te houden, waardoor jouw kind sneller vermoeid raakt.  
  • Hoogte van de stoel: als de beentjes bengelen zit je kind niet stabiel. Als de voeten plat op de vloer kunnen staan zit je kind stabiel en comfortabel, waardoor het zich beter kan concentreren. 
  • Plat bureau: een bureau dat te laag is, kan zorgen dat je kind zijn of haar nek moet kantelen om goed te zien, waardoor spieren snel vermoeien en wat nekpijn tot gevolg kan hebben. 
  • Bureau in een hoek: als het bureau een te steile hoek heeft voor de lengte van je kind, kan dit een geforceerde, gebogen houding creëren. Dit kan tot rugklachten leiden.   

Wanneer je een bureau gaat kiezen voor je kind, let dan op de volgende punten:

  • Je kind moet kunnen zitten met heupen, knieën en enkels in een hoek van ongeveer 90 graden. 
  • Sommige kinderen ondervinden voordeel van een kussen die hun bekken naar voren kantelt en een rechtere zithouding aanmoedigt. Andere kinderen hebben dan weer baat bij het verhogen van hun werkplek (bijvoorbeeld door een schuine lessenaar te gebruiken) om betere plaatsing van pols en armen aan te moedigen, zowel als een betere houding in het bovenlichaam. 

Verkeerd bureau, slechte resultaten
Ergonomie is de wetenschappelijke studie van de mens in relatie tot zijn omgeving. In een omgeving waar je lange tijd achtereen stil moet zitten, is de interactie tussen je stoel, je bureau en jij, de gebruiker, de sleutel tot comfort, gezondheid en productiviteit. En wanneer een kind huiswerk moet maken is een gezonde, ergonomische werkplek synoniem voor een goede houding en betere resultaten. Als een kind niet lekker zit, heeft dit invloed op belangrijk werk zoals schrijven. 

De voordelen van een ergonomische werkplek blijven echter niet alleen beperkt tot beter leren. De juiste combinatie tussen bureau en stoel beïnvloedt de lichaamshouding van je kind en kan zelfs gezondheidsproblemen zoals chronische rugpijn helpen voorkomen.

Een verkeerde combinatie van bureau en stoel heeft niet enkel invloed op de lichaamshouding van je kind en zijn of haar concentratievermogen, maar kan zelfs op termijn tot spierproblemen leiden. Dit wordt veroorzaakt door teveel spanning op de rug, polsen, schouders en nek.
En wat dacht je tot slot van enkele tips om je kind te helpen zijn of haar bureau netjes te houden? Hiermee scoor je ook zeker goede punten! Nog meer leuke tips:

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Interieuradvies van pro’s
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Een heerlijk vegetarisch gerechtje voor avonden dat je niet zo veel tijd hebt om te koken.

Ruim je huis op met gepersonaliseerde opbergdozen voor je trap

Ruim je huis op met gepersonaliseerde opbergdozen voor je trap

Ruim je huis op met gepersonaliseerde opbergdozen voor je trap

Het is altijd makkelijker je huis netjes te houden als je spulletjes onmiddellijk opbergt. Helaas is dit niet altijd haalbaar, zeker als je kinderen hebt, maar deze gepersonaliseerde opbergdozen bieden uitkomst.

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen
5

Vaak denken kinderen dat de grond de perfecte plaats is voor vuile was… Wil jij liever niet dat je huis eruit ziet alsof er een tornado door heen is getrokken? Dan kunnen deze instructies je zeker en vast helpen. Zo bespaar je eindeloos veel tijd bij het opruimen.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina