Huis wordt thuis

Huis wordt thuis

Eigenlijk is het supersimpel: je vult een woonkamer met een tafel, een handvol stoelen, een kast en een zetel, en je strooit nog wat fotolijstjes, vaasjes en prullaria in het rond. Kan best gezellig zijn... Maar het kan zoveel beter. ZIN IN MEER-experte Griet tipt je hoe.


De meeste mensen richten hun huis in met een aantal basisstukken. Een zetel, een tafel, een paar stoelen... Hier en daar een vaasje en de obligate fotolijstjes. Maar een huis inrichten gaat zoveel verder dan dat. Het gaat om de juiste combinaties maken en spanning creëren tussen de verschillende materialen.

Met een aantal eenvoudige aanpassingen zorg je dat je huis persoonlijkheid en sfeer uitstraalt.

In de keuken

Kies voor materialen met karakter, zo wordt de keuken minder
steriel: een houten werkblad, een stapel vintage kookpotten, tegels met structuur. Zorg voor een legplank of open kast waar je de mooiste stukken in kunt plaatsen, zoals weckpotten met muesli of pasta. Wat ook goed werkt, is van je keuken een verlengstuk van je woonruimte maken door er voorwerpen te plaatsen die er op het eerste gezicht niet thuishoren: een zeteltje, kunst aan de muur...

In de woonkamer

Voeg elementen toe die iets over jezelf vertellen, en dat
hoeven niet alleen foto’s te zijn. Wees creatief en mix en match
verschillende persoonlijke stukken tot een spannend geheel. Hou daarbij rekening met structuur. Een verweerd kastje met daarop een verzameling kraakwit porselein bijvoorbeeld. Een gebreid kussen met een dikke kabelsteek tegenover een felgekleurd glanzend exemplaar. Ook kleuren kunnen door elkaar gebruikt worden, niets zo saai als wit, grijs en één accentkleur (doet me denken aan de bijpassende sokjes die ik vroeger altijd aan moest van mijn moeder). Ook kamerplanten met grote decoratieve bladeren dragen bij tot evenwicht in je interieur. Alles kan - een kindertekening, een mooi lint aan een lamp - als de combinatie maar goed zit.

In de badkamer

Je badkamer wordt een extra woonruimte als je ze gezellig inricht. Een bamboeladder voor de handdoeken, een grote houten tak, een sfeerlampje, een zitelement... Maak er een ruimte van om te genieten van een bad.

In de slaapkamer

Het bed wordt extra uitnodigend als je het overlaadt met
plaids en kussens. Ook hier werkt mix en match heel goed. Meng
verschillende kleuren en texturen voor een persoonlijk geheel. Denk aan gezellige verlichting, ruimte voor je mooiste boeken, kleurrijke dozen voor je kleinste spullen... Een tapijt onder de achterste poten van je bed zorgt ervoor dat je bed minder een eiland wordt.

In je bureau

Een werkplek moet functioneel zijn, maar het mag geen steriel geheel worden. Maak plaats voor creativiteit en kleed de ruimte aan met niet-alledaagse spullen, zoals een oude metalen locker, een pegboard (een geperforeerd ophangbord) met mooie kaarten of een moodboard (een verzameling mooie knipsels, foto’s, uitspraken en andere dingen die je inspireren) waarbij je je verzameling met mooie tape op de muur kleeft.

Er zijn geen regels. Probeer en wees niet te voorzichtig. Verzamel mooie spullen en laat ze tot hun recht komen.

Succes!

Griet

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Interieuradvies van pro’s
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Deco: wat kleur voor een goed humeur

Deco: wat kleur voor een goed humeur

Deco: wat kleur voor een goed humeur

Je interieur inrichten is geen zwart-witkwestie. Breng wat kleur in je interieur, zonder alle muren opnieuw te moeten gaan verven! Enkele tips.

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Een heerlijk vegetarisch gerechtje voor avonden dat je niet zo veel tijd hebt om te koken.

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels
6

Kleurrijke beschilderde houten lepels, vorken en spatels brengen kleur in iedere keuken. Erg handig ook als je allergieën of speciale dieetnoden hebt, want dan het erg belangrijk zijn om te weten welke kleur lepel je waarvoor gebruikt. Nog leuker is dat het ongeveer net zoveel tijd kost om je lepels te versieren als om lunch klaar te maken.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Je thuis, een huis voor iedereen

Je thuis, een huis voor iedereen

Je thuis, een huis voor iedereen

Is onverwacht bezoek voor jou een reden tot paniek, of gooi jij altijd even enthousiast je deur open? Met deze tips geef je élke gast dat bijzondere thuisgevoel.