Ik blijf lekker binnen

Ik blijf lekker binnen

De nestdrang is weer op z’n hoogtepunt bij Zin in meer. De lange avonden en de frisse temperaturen stimuleren je om op te ruimen, een nieuwe indeling uit te proberen, een verfkwast of rolletje behangpapier boven te halen en links en rechts wat gezellige kaarsjes aan te steken.


Lekker thuisblijven wordt leuk als je van je huis een gezellige plek maakt voor het hele gezin. Hoe doe je dat? Met mooie binnendecoratie, die erg belangrijk is om je thuis echt fijn te voelen. Een paar geparfumeerde kaarsen in huis doen ook wonderen, al was het maar voor de knusse sfeer die ze weten te creëren. Onderschat niet de inspirerende kracht van natuurlijke geuren die je met aroma-therapie in huis kunt verspreiden. Met de volgende tips maak je het thuis nog gezelliger!

Ontdek je plekje

Zorg dat iedereen een eigen plekje heeft waar hij tot rust kan komen. Dat kan een aparte werkkamer of televisieruimte zijn, maar ook een hoekje in de leefruimte met een makkelijke fauteuil en een aparte leeslamp. Zo kan je verdwalen in een boek, terwijl manlief voetbal kijkt. Of voorkom je ergernis bij al te stroperige films, want hij kan ongestoord op het internet surfen.

Clean house

Genoeg opbergruimte en handige kasten houden het huis netjes. Zo heeft alles een vaste plek, en is het makkelijk om het huis op orde te houden. Kies ook voor overzicht in schuiven dankzij goeie indelingen. Dat scheelt een hoop zoekwerk.

Bezet!

Maak van elke ruimte een gezellige plek. Hang foto's of een schilderij tot in het kleinste kamertje, of kies voor een bijzonder behang. Je zou een display met je lievelingstijdschriften aan een muur kunnen ophangen. Daar is iedereen altijd bijzonder enthousiast over (gezien de gemiddelde duur van een toiletbezoek). Ook een slimme caddy en een indeling volgens een kleurcode dragen bij tot een goed opgeruimde badkamer. Maak van de badkamer een even sfeervolle kamer als de leefruimtes. Zachte handdoeken, een geurkaars en mooie accessoires in een natuurlijk materiaal zorgen voor een luxegevoel.

Mama, help je me even?

In de keuken kan je een hoekje voorzien om te werken of huiswerk te maken. Zo kan je je kinderen helpen terwijl je eten maakt. Of praat je met een glaasje wijn bij met je liefste. Door de twee te combineren, heb je minder stress en is het extra gezellig tijdens de avonduren. Mocht er een kopje chocolademelk of een glaasje wijn worden omgestoten, dan ben je snel klaar met je een vochtige vloerdoek.

XL-ontbijt voor de tv

Hou het verrassend. Eet eens voor de openhaard. Verzamel al je kleine tafeltjes en leg er een hoop kussens omheen. Of serveer op zondagochtend een heerlijk ontbijt terwijl jullie samen een film kijken. Doorbreek de sleur en voorzie af en toe een kleine verwennerij of een bijzonder moment in huis. En... geniet van elkaar!

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Een heerlijk vegetarisch gerechtje voor avonden dat je niet zo veel tijd hebt om te koken.

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels
6

Kleurrijke beschilderde houten lepels, vorken en spatels brengen kleur in iedere keuken. Erg handig ook als je allergieën of speciale dieetnoden hebt, want dan het erg belangrijk zijn om te weten welke kleur lepel je waarvoor gebruikt. Nog leuker is dat het ongeveer net zoveel tijd kost om je lepels te versieren als om lunch klaar te maken.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Crispy rijstspookjes

Crispy rijstspookjes

Crispy -rijstspookjes

Wil je ook wat spookachtige hapjes bereiden voor Halloween? Als je het druk hebt dan word je vast blij van dit makkelijk en snel recept. Het klassiek...

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen
5

Vaak denken kinderen dat de grond de perfecte plaats is voor vuile was… Wil jij liever niet dat je huis eruit ziet alsof er een tornado door heen is getrokken? Dan kunnen deze instructies je zeker en vast helpen. Zo bespaar je eindeloos veel tijd bij het opruimen.

You have already participated to this slideshow