Kaders ophangen

Kaders ophangen

Niets eenvoudiger dan een kader ophangen. Het volstaat twee regels te respecteren: zorg dat je de ondergrond kent en gebruik het juiste materiaal.


Kaders ophangen

Op een holle wand
Materiaal: een boor, een hamer, een nagel en een schroef met bijbehorende speciale metalen plug. Dergelijke pluggen zijn aanbevolen voor holle muren. Bij het schroeven plooien ze zich achter de wand in tweeën.
Werkwijze: houd het kader tegen de muur en markeer waar je het wil hangen. Klop met een hamer en een nagel een klein gaatje op de plaats van het merkteken. Boor vervolgens een gat in de wand, plaats de plug en draai de schroef vast met een schroevendraaier.

Op een klassieke, gepleisterde muur
kaders ophangenMateriaal: een nagel, een hamer of een kaderhaak in vermessingd metaal.
Tip: op een klassieke muur (behalve een holle of zeer harde muur) kan je je kader ophangen met een kaderhaak in vermessingd metaal. Kies de grootte van de haak in functie van het gewicht van het kader. Er bestaan 5 modellen die van 4 tot 30 kg kunnen dragen.
Werkwijze: houd het kader omhoog en maak een merkteken op de muur boven het middelpunt van het kader. Klop de nagel lichtjes schuin in de muur, iets lager dan het merkteken, naargelang de afstand tussen de bovenkant van het kader en de plaats van bevestiging. Als het kader groot is, kan het nodig zijn om meerdere bevestigingspunten te voorzien.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Op hout
Materiaal: gewone haken.
Werkwijze: op een deur kan voor een licht kader een zelfklevende haak al volstaan.
Op een lambrisering: gebruik een kleine of grote kaderhaak, naargelang het gewicht van het kader.

Zin in meer-tip:
hang liever geen kader of zware spiegel op aan een holle wand. Kies in dat geval voor een volle muur. Gebruik een schroef met ronde of platte kop en een plastic plug met een diameter kleiner of gelijk aan die van de schroef.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Interieuradvies van pro’s
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Schoonmaaksystem

Swiffer XXL vloerreiniger Starter Kit of Swiffer Duster XXL

Swiffer

€1,00

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Swiffer XXL vloerreiniger Starter Kit of Swiffer Duster XXL

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild