Knutselen voor Sinterklaas: maak je eigen versiering

Knutselen voor Sinterklaas: maak je eigen versiering

Heb je al nagedacht over hoe je dit jaar je huis zal opvrolijken met Sinterklaasversiering? Ontdek hier enkele tips om de Sint blij te maken!


De voorbereiding op Sinterklaas is een leuke periode, omdat we ons nog sterker verheugen op wat zal komen binnen een aantal weken. Samen met de familie koekjes bakken bijvoorbeeld, of het lijstje met Sinterklaas cadeaus doornemen die de kinderen hebben opgesteld kan al gauw een glimlach op ons gezicht toveren. Wanneer je dan extra tijd maakt om te knutselen voor Sinterklaas en je eigen Sinterklaas versiering maakt, mag je zeker een leuk geschenk verwachten van de Sint!

Knutselen voor Sinterklaas: het raam een vleugje “Sint” geven

Met deze decoratie aan het raam, mag je zeker zijn dat Sinterklaas jullie huis niet zal overslaan!

Wat zijn de benodigdheden?

 • Een takje van ongeveer 30 centimeter
 • Lint in verschillende kleuren
 • Lege verpakkingen
 • Sinterklaas cadeaupapier

Het eerste wat we doen is de lege verpakkingen voorzien van cadeaupapier, zodat ze op echte geschenkjes lijken. Bind om ieder “geschenkje” een strikje en bind er een nieuwe lint aan zodat je het pakje aan de tak kan vestigen. Ten slotte kan je een langere lint gebruiken (hangt af van hoe hoog of laag je het cadeautje wil hangen) aan beide uiteinden van de tak en je raamdecoratie is gereed! Wie zegt dat knutselen voor Sinterklaas niet leuk is?

Sinterklaas vlaggetjes

Een slinger van sinterklaasvlaggetjes kan je snel zelf maken.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Wat heb je nodig voor deze sinterklaasversiering?

 • Een stuk karton in kleur naar keuze
 • Enkele potloden en stiften
 • Schaar
 • Perforator

Knip het gewenste aantal driehoeken uit het karton. Deze driehoekjes zullen straks aan het touw hangen. Maak nu twee gaatjes in de bovenste twee hoeken met behulp van de perforator. Nu kan je alle driehoekjes aan het touw rijgen en kan de pret beginnen: het versieren! Haal dus de kinderen erbij om te knutselen voor Sinterklaas en laat jullie fantasie de vrije loop. Hang ten slotte de vlaggetjes boven de plek waar de lege schoenen van de kinderen zullen staan, en maak er een typisch en gezellig Sinterklaas hoekje van.

Sinterklaas stolp

Zoek je een geschenk die ook een verrassingseffect in petto heeft? Een stolp waar Sinterklaas snoep in verborgen zit, is reeds een goede start!

Wat zijn de benodigdheden?

 • Een stolp
 • Pepernootjes of klein snoepgoed
 • Lege luciferdoosjes
 • Sinterklaas cadeaupapier
 • Chocolade Sinterklaasjes en Zwarte Piet poppetjes

Probeer allereerst de kinderen erbij te betrekken, en overtuig hen dat knutselen voor Sinterklaas gezellig is. Kinderen erbij of niet, neem de luciferdoosjes en pak ze individueel in met cadeaupapier. Nadien worden de doosjes op de bodem van de stolp geplaatst. Hier kan je wat pepernoten overheen strooien (of snoepjes in doosjes verbergen) en de chocolade poppetjes op verschillende plekken plaatsen. Enkele weken voor 6 december kan je afspreken met je kapoen dat hij of zij elke dag een snoepje naar keuze uit de stolp mag nemen. Zolang ze twee maal per dag hun tanden poetsen en braaf zijn, zal Sinterklaas hun dit jaar zeker verwennen!

Heb jij originele ideeën om Sinterklaas te vieren dit jaar? Dat horen we graag!

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Wasmiddel

Dash met een vleugje Lenor, vloeibaar

Dash

€1,00

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Dash vloeibaar product met een vleugje Lenor

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild