Kom maar, Koning Winter

Kom maar, Koning Winter

De zomer duurt lang voor Zin in meer-experte Griet: haar favoriete seizoen begint al in maart en eindigt diep in het najaar... tot de flipflops écht geen zicht meer zijn. Vanaf dan geeft ze zich over aan de nestdrang en trekt in huis een spoor van plaids, kaarsen en knuffelzachte kussens.


Ik ben een grote fan van Koningin Zomer. Bij het eerste straaltje zon ben ik niet meer te houden. Ik eet begin maart moedig buiten bij 10°C, loop op flipflops in april, rijg in juli en augustus de terrasjes aan elkaar onder het motto 'carpe diem' (Het Belgische weer wil wel eens veranderlijk zijn, dus kunnen we er maar beter van genieten, niet?) en spring zonder verpinken in oktober nog de zee in. Maar als de bladeren beginnen te vallen, dan bekruipt mij elk jaar een geweldige nestdrang. Het hele huis moet eraan geloven.

5 tips om je huis winterproof te maken.

1. Maak het extra gezellig in de slaapkamer

Zorg voor extra kussens en dekens. Wissel je zomerdekbed voor een exemplaar met echte dons, dat ziet er uitnodigend uit. Leg een stapeltje boeken naast je bed waar je de hele winter mee doorkomt. Sfeerlicht en kaarsen maken het helemaal af.

2. Zorg voor een aantal luxeproducten bij het bad

Een bodyscrub, een luxueuze lotion en massageolie, een geurige doucheschuim...: maak van je badkamer een plaats om te relaxen. Trakteer jezelf ook eens op een bad met een glas wijn en zet wat kaarsjes op een kleine bijzettafel of een krukje.

3. Wissel kleurrijke zuiderse groenten en zomerfruit om voor comfortfood

Glazen afsluitbare bokalen met noten, bloem, pasta, zaden en muesli geven de keuken een gezellige look en zeggen: hier wordt gezond én lekker gekookt. Voeg wat details in hout toe voor warmte en textuur. Zorg voor extra sfeer in de keuken met een staande lamp en eventueel zelfs een zeteltje.

4. Wissel in de woonkamer van sfeer door kussens en plaids aan te passen

Kies voor donkere kleuren als aubergine, grijs en bruin of herfsttinten als mosgroen en oker. Afgewassen, zachte kleuren en wollige texturen maken de zitkamer winterproof. Natuurlijke materialen als steen en hout geven extra uitstraling en zorgen voor rust en een gevoel van comfort. Verlichting hou je best zacht (werk met kaarsen, lampenkapjes...) en verspreid je over meerdere punten om gezelligheid te creëren.

5. And last but not least: zorg voor orde

Orde zorgt voor rust, zowel mentaal als visueel. Een opgeruimd huis is een blij huis...
Na de huishoudelijke taken geniet je van een lekkere kop thee in je winterproof huis.

Maak er 'n warme thuis van!

Griet

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Je thuis, een huis voor iedereen

Je thuis, een huis voor iedereen

Je thuis, een huis voor iedereen

Is onverwacht bezoek voor jou een reden tot paniek, of gooi jij altijd even enthousiast je deur open? Met deze tips geef je élke gast dat bijzondere thuisgevoel.

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Een heerlijk vegetarisch gerechtje voor avonden dat je niet zo veel tijd hebt om te koken.

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels
6

Kleurrijke beschilderde houten lepels, vorken en spatels brengen kleur in iedere keuken. Erg handig ook als je allergieën of speciale dieetnoden hebt, want dan het erg belangrijk zijn om te weten welke kleur lepel je waarvoor gebruikt. Nog leuker is dat het ongeveer net zoveel tijd kost om je lepels te versieren als om lunch klaar te maken.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Crispy rijstspookjes

Crispy rijstspookjes

Crispy -rijstspookjes

Wil je ook wat spookachtige hapjes bereiden voor Halloween? Als je het druk hebt dan word je vast blij van dit makkelijk en snel recept. Het klassiek...

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen
5

Vaak denken kinderen dat de grond de perfecte plaats is voor vuile was… Wil jij liever niet dat je huis eruit ziet alsof er een tornado door heen is getrokken? Dan kunnen deze instructies je zeker en vast helpen. Zo bespaar je eindeloos veel tijd bij het opruimen.

You have already participated to this slideshow