Lentefris-woonlekkers

Lentefris woonlekkers

Zin in meer-experte Griet vindt het heerlijk om 2013 in te gaan. Het is een nieuw begin, een schone lei. Een moment om niet meer achterom te kijken, maar vooruit, naar al wat komen zal. Zoals het woonlekkers dit voorjaar.


Dit zijn de belangrijkste woontrends voor 2013:

1 - Retro rules
Retro blijft in, maar verschuift nog meer naar vintage. Mooie waardevolle stukken met karakter of tijdloze designklassiekers zijn gegeerd, dat bewijzen de vele rommelmarkten en vintage-uitverkopen. Door retro te combineren met nieuwe elementen krijg je een persoonlijk interieur. Er zijn ook heel wat merken met nieuwe retro-ontwerpen: interieurspullen met de look van toen, gemaakt met de materialen van vandaag.

2 - Grafisch is hip
Lijnen en vormen met een grafisch effect zijn hipper dan hip. Meubels in draadstaal, geometrische prints (genre Escher) en modulaire meubilair zijn de blikvangers in een fris, modern, urban interieur. Vaak is de basis zwart-wit en wordt het grafisch effect vergroot door het toevoegen van een felle hoofdkleur (groen, rood, geel) of een streepje fluo.

3 - Romantische soberheid
Een meer verfijnde vorm van de barok dat enkele seizoenen geleden zo populair was. De overdaad aan glans, rijke stoffen, zwart en goud maakt plaats voor een elegantere versie met heldere belijning en sobere, eerlijke materialen. Er is meer textuur en ook kleur, vooral warme, zachte kleuren en pastels. De sculpturale vormen blijven, maar worden minder overdadig. Luxueus zonder overdaad dus, glamoureus zonder kitsch, maar met verfijning.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

4 - Het hoge noorden
De pure, ambachtelijke stijl wordt nog steeds beïnvloed door Scandinavië. Eerlijke materialen en vormen worden gecombineerd met natuurlijke kleuren en heel veel frisheid en wit. Texturen zijn heel belangrijk en vullen mekaar aan: glad wordt gecombineerd met ruw, glanzend met mat. Het meubilair is sober van lijn, maar heeft karakter en wordt aangevuld met spullen met een ambachtelijke sfeer voor een authentiek en creatief interieur. Een tikje kleur in de details maakt het speels (denk aan ijsblauw of oker).

Ik wens jullie een inspirerend 2013!

Griet

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador