Lentekriebels

Lentekriebels

Nu het voorjaar eindelijk weer voor de deur staat, voelt ZIN IN MEER-experte Griet meer dan ooit de drang om haar huis om te toveren tot een warm nest. Met deze fijne tips haal jij ook de lente in huis.


De kerstdecoratie is weer opgeborgen, de houtvoorraad is er bijna door... De sneeuw is gesmolten en het is al ietsje langer licht 's avonds. Of is dat mijn verbeelding? Bij het krieken van de dag heb ik zelfs al een overmoedige vogel een lentedeuntje horen fluiten, hoewel ik zelf écht geen ochtendmens ben. Er is geen ontkomen aan: De lente staat bijna voor de deur. Over een paar weken kunnen we eindelijk weer genieten van die deugddoende zonnestralen en het eerste groen dat zich een weg baant. En dat geeft ons nieuwe energie, en zin om dingen aan te pakken. Waarom niet 's je huis lenteklaar maken?

De grote schoonmaak. Het klinkt als vreselijk veel gedoe, en dat is het ook, maar het helpt écht om die winterblues defenitief de deur uit te werken. Je hoeft je huis niet helemaal ondersteboven te halen, maar dit is wel hét moment om die vergeten plekjes in huis aan te pakken. Kuis de koelkast en keukenkastjes uit en vul ze weer met allerlei gezonds en lekkers. Rangschik je kleerkast op kleur (wordt je vrolijk van, tenminste als je zomerkleren nog passen), breng orde in hoopjes rommel en breng wat niet meer nuttig is naar het containerpark of de kringwinkel. Maak plaats in kasten en creëer opbergruimte, zodat opruimen ook makkelijker wordt. Was je dekbed of hang het buiten, klop tapijten uit... Werk kamer per kamer om het overzichtelijk te houden. En vergeet niet te genieten van de voldoening die het geeft om eens alles grondig aan te pakken.

Als je huis opgefrist is, kun je gaan herinrichten. En dat hoeft helemaal niet veel geld te kosten. Herschik je meubels en verander ze eens van plaats. Zo kijk je weer met andere ogen naar je eigen interieur. Verander eventueel je gordijnen: een andere lichtinval geeft je ruimte een frisse look. Investeer ook eens in een mooi nieuw meubelstuk of schilderij, het kan de hele kamer een facelift geven. Herbekijk vooral ook de kleuren. In de winter zorgen warme kleuren voor gezelligheid, in de lente en de zomer kies je beter voor frisse en lichte kleuren. Je kunt een accentmuur herschilderen of een oud kastje in een vrolijke kleur zetten. Ook leuk: beschilder papieren hanglampen met acrylverf. Zo maak je een persoonlijke lampenkap. Door te werken met lichte, frisse kleuren en motieven (een bloesemtak, bijvoorbeeld) fris je een hele kamer op. Bovendien werkt schilderen therapeutisch; niets dan voordelen dus!

Ben je niet zo avontuurlijk? Dan kom je met accessoires in lentekleuren ook al heel ver. Nieuwe kussens op de zetel, een paar blikvangers hier en daar, een verzameling vaasjes met verse bloemen op tafel: het doet wonderen. Ook met een ander tapijt of nieuwe zetelhoezen haal je de lente naar binnen. Zet bijvoorbeeld wilgenkatjes of krulwilg in een hoge vaas. Trakteer jezelf op een bosje tulpen en zet wat vers seizoensfruit in de keuken voor instant lentegevoel. En vergeet vooral niet te genieten. Neem af en toe de tijd om te gaan zitten en de lente op te snuiven... Want voor je het weet is de zomer alweer daar!

Griet

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Interieuradvies van pro’s
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Swiffer

Swiffer

Geschreven door Ashley91 een lid van Zin in meer,26 november 2015

Frisse appeltaart

Frisse appeltaart

frisse-appeltaart

Frisse appeltaart

Geschreven door Véken een lid van Zin in meer,13 december 2013

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Een heerlijk vegetarisch gerechtje voor avonden dat je niet zo veel tijd hebt om te koken.

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels
6

Kleurrijke beschilderde houten lepels, vorken en spatels brengen kleur in iedere keuken. Erg handig ook als je allergieën of speciale dieetnoden hebt, want dan het erg belangrijk zijn om te weten welke kleur lepel je waarvoor gebruikt. Nog leuker is dat het ongeveer net zoveel tijd kost om je lepels te versieren als om lunch klaar te maken.

You have already participated to this slideshow
Dreft in de was

Dreft in de was

Geschreven door Siebi een lid van Zin in meer,27 september 2016

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Grote schoonmaak? Kleine moeite!

Grote schoonmaak? Kleine moeite!

Grote schoonmaak? Kleine moeite!

Lente! Krijg jij dan ook zin in een grote schoonmaakactie en vrees je dan ook dat je er weer geen tijd voor zult hebben? Nonsens! Volg ons schema met taken die je ongeveer een uurtje per dag kosten, en na een week ben je helemaal rond!

Crispy rijstspookjes

Crispy rijstspookjes

Crispy -rijstspookjes

Wil je ook wat spookachtige hapjes bereiden voor Halloween? Als je het druk hebt dan word je vast blij van dit makkelijk en snel recept. Het klassiek...

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen
5

Vaak denken kinderen dat de grond de perfecte plaats is voor vuile was… Wil jij liever niet dat je huis eruit ziet alsof er een tornado door heen is getrokken? Dan kunnen deze instructies je zeker en vast helpen. Zo bespaar je eindeloos veel tijd bij het opruimen.

You have already participated to this slideshow