Loft

Loft

Droom je van een loft, of een industriële ruimte? Ik ben er ook gek op. Die grote ruimtes zonder duidelijke afbakening en aparte kamers. Wonen, werken, koken, baden en slapen,... alles gebeurt in dezelfde ruimte. Het licht kan vrij door de hele oppervlakte stromen... heerlijk lijkt me dat. Belangrijk bij het inrichten van een loft is om de verschillende functies toch te benadrukken door de ruimte in te delen in zones, zonder aan openheid in te boeten. Anders wordt zo een loft snel koel en ongezellig.


In een loft of andere grote ruimte kan je het beste grote statements maken. Dus gebruik geen te kleine meubels en veel prullaria maar investeer in een aantal opvallende, bijzondere stuks met uitstraling voor je loft. Heb je toch een voorkeur voor kleinere meubels, dan kan je ze bij elkaar zetten en bijvoorbeeld in één kleur schilderen, zo creëer je meer samenhang. Of koop een groot vloerkleed waar je je zithoek om heen zet, zo maak je zones in je loft en staan de meubels niet verloren in de ruimte. Ook al dan niet transparante ruimte-indelers kunnen een zone in de loft afbakenen zonder aan ruimte in te boeten. Hiervoor kan je een wand met boeken gebruiken, een zetel op de juiste plaats, een vloerkleed, een verzameling planten (met groot blad) in grote potten....

Een loft kan best wat kleur gebruiken. Maar denk aan blikvangers om de ruimte structuur te geven. Dus je kan beter voor een gekleurde kastenwand kiezen dan voor een gekleurde muur. Voor de ruimte zelf kan je best kiezen voor gelijkaardige kleuren en materialen, dat geeft rust en eenheid. De truc is om de aandacht te trekken naar de inrichting van de loft en niet naar de ruimte zelf. Zo maak je de ruimte intiemer. De binnenkant van je kast in een felle kleur verven, een tafel met allemaal felgekleurde stoelen,... zo leg je de focus op blikvangers en dat kan een loft sfeervol maken. Ook een XL foto of schilderij kan een vleugje kleur aan het interieur van je loft toevoegen en de ruimte net iets minder alledaags maken.

Loft

Denk ook aan structuur. Een oude houten vloer, matte muurverf, een kastenwand van sloophout,... dus elementen met een natuurlijk, ruwer karakter tegenover gladde, blinkende materialen en meubilair. Het contrast maakt het interieur van een loft interessant. Een paar grote planten in stevige potten en andere grotere accessoires brengen de ruimte in balans.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Belangrijk is ook de verlichting van de loft. Benadruk de verschillende zones met plaatselijke verlichting. Algemene verlichting maakt de ruimte kleiner en minder sfeervol. Dus werk met sfeerverlichting en losstaande lampen of hanglampen om bepaalde belangrijke meubelstukken te benadrukken zoals de eettafel, boekenkast of bijzonder schilderij...

Voeg genoeg tactiele materialen toe zoals kussens, plaids, tapijt en gordijnen om de ruimte aan te kleden en minder koel te maken.

Als iemand van jullie net een loft gekocht heeft en zich er geen raad mee weet, slechts één adres !

Griet

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Interieuradvies van pro’s
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Luchtverfrisser

Ambi Pur (textielverfrisser, spray, continue luchtverfrisser)

Ambi Pur

€0,50

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Ambi Pur (textielverfrisser, spray, continue luchtverfrisser) product

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Luchtverfrisser

Ambi Pur elektrische luchtverfrissers

Ambi Pur

€0,50

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Ambi Pur elektrisse luchtverfrissers product

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild