Maak een groene kerstboom

Maak een groene kerstboom

Het meest plezante van Kerstmis is het samen versieren van de boom. Ok, op het uitpakken van kerstcadeautjes na dan. Stel je voor hoe tof het zal zijn als jouw kinderen elk hun eigen kerstboom kunnen versieren en zich kunnen uitleven met restjes inpakpapier? Milieuvriendelijk én plezant!
Deze 'groene' kerstboom is heel gemakkelijk om te maken. Alles wat je nodig hebt zijn wat restjes inpakpapier. Hoe meer verschillende soorten, hoe beter. En verder heb je nodig:

  • een schaar
  • dubbelzijdig plakband
  • een groot stuk wit karton

Stap één: Pak je schaar en knip tussen de 12 tot 16 stroken van ongeveer 12 cm breed van het inpakpapier. Vervolgens zorg je dat elke strook ongeveer 2 cm korter is dan de vorige, om een mooie boomvorm te krijgen. Elke strook is dus 12 cm breed maar in de lengte zorg je dat de tweede 2 cm korter is dan de eerste, de derde 2 cm korter dan de tweede en zo verder.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Stap twee: Zodra je alle stroken op maat hebt geknipt, neem je de eerste. Plak dubbelzijdig plakband in de lengte op de strook en rol het papier voorzichtig op tot het samen plakt. Herhaal dit met de andere stroken. Zorg er voor dat elke rol van een vergelijkbare dikte is.

Stap drie: Knip een rechthoek uit een stuk inpakpapier om de basis van de boom te vormen. Plak de rechthoek onderaan op het karton met dubbelzijdig plakband. Begin vanaf hier één voor één de rollen papier hier boven te plakken, begin met de langste en werk trapsgewijs omhoog. De langste onderaan, de kortste bovenaan. Gebruik dubbelzijdig plakband om de rollen vast te zetten op het karton. Zorg ervoor dat je wat ruimte aan de bovenkant over laat voor de finishing touch.

Stap vier: Geen kerstboom is compleet zonder piek. Knip een ster uit van een resterend stukje inpakpapier en plak deze bovenaan je boom.

En voilà! Jouw ‘groene’ kerstboom is klaar om te worden opgehangen. Nu alleen nog de cadeautjes voor eronder…

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

eros07

eros07

gemeld

superleuk voor te maken met de kleinkinderen

  • melden
sofietje12

sofietje12

gemeld

superleuk idee! deze maak ik ook met de kids!

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer

Luchtverfrisser

Ambi Pur (textielverfrisser, spray, continue luchtverfrisser)

Ambi Pur

€0,50

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Ambi Pur (textielverfrisser, spray, continue luchtverfrisser) product

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina