Maak naamkaarthouders van dennenappels

Maak naamkaarthouders van dennenappels

Het laatste waar je op zit te wachten voor een kerstdiner met kinderen is het bekvechten over wie waar zit aan tafel. Een tafelschikking is misschien een voor de hand liggende oplossing, maar is dat niet wat te formeel? Welnee, met deze zelfgemaakte naamkaarthouders zit iedereen zo op zijn plek!


Het enige dat je nodig hebt zijn feestelijk, versierde kaartjes met de namen van je dinergasten, dennenappels en wat verf op waterbasis.

Stap 1: Ga samen met je kinderen op zoek naar dennenappels. Je kunt ze gaan verzamelen in het bos of gewoon kopen bij een (online) hobbywinkel of kerstafdeling van een warenhuis. Schilder de uiteinden van de dennenappels in mooie kleuren, zoals groen, rood en goud.

Stap 2: Gebruik gekleurd dik papier of karton om de naamkaartjes van te maken. Je kunt ronde of vierkante kaartjes maken, sterren of hartjes, voel je vrij om creatief te zijn! Schrijf de namen van alle gasten in mooie letters op de kaartjes en versier ze met glitters, of hoe je maar wilt. Laat de kinderen bijvoorbeeld hun eigen naam schrijven.

Stap 3: Steek de naamkaartjes in de toppen van de dennenappels. Ze moeten hier zonder problemen in blijven staan, maar je kunt natuurlijk altijd een beetje lijm of tape gebruiken.

Voilà! Nu heb je je eigen gepersonaliseerde naamkaarthouders van dennenappels voor een plezante tafelschikking en een gezellig begin van het kerstdiner.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Interieuradvies van pro’s
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Dreft in de was

Dreft in de was

Geschreven door Siebi een lid van Zin in meer,27 september 2016

10 x Knutseltips voor Kerst

10 x Knutseltips voor Kerst

10 x Knutseltips voor Kerst

Laat de kerstbomen in het bos staan dit jaar en knutsel je eigen boom. Zin in meer verzamelde knutseltips waarmee je gemakkelijk zelf decoraties kunt maken in je eigen stijl. Probeer bijvoorbeeld deze kersttak met mooie ballerina’s en een dienblad vol met verschillende types kaarsjes en theelichtjes.

Broccoliburgers

Broccoliburgers

Broccoliburgers

Oogsten de groene boompjes maar matig succes op het bord, verwerk ze dan eens tot een burger. Meng met aardappels, voeg er een handvol kruiden aan to...

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels
6

Kleurrijke beschilderde houten lepels, vorken en spatels brengen kleur in iedere keuken. Erg handig ook als je allergieën of speciale dieetnoden hebt, want dan het erg belangrijk zijn om te weten welke kleur lepel je waarvoor gebruikt. Nog leuker is dat het ongeveer net zoveel tijd kost om je lepels te versieren als om lunch klaar te maken.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Haal de kerstsfeer in huis

Haal de kerstsfeer in huis

Haal de kerstsfeer in huis

Verwelkom je gasten met een mooie zelfgemaakte krans op de voordeur. Zin in meer geeft je knutseltips voor mooie kerstdecoraties die je samen met je kinderen kunt maken.