Met het hoofd in het Hoge Noorden

Met het hoofd in het Hoge Noorden

Scandinavisch design is al een tijdje aan een opmars bezig, maar ik ben al jaren trouwe fan. In mijn studententijd was ik al weg van de ontwerpen van Alvar Aalto en Arne Jacobsen, om er twee te noemen. Vandaag springen de webshops met nordic design als paddestoelen uit de grond.


Even schetsen waar ik met mijn hoofd zit wanneer ik al die websites afstruin op zoek naar inspiratie voor een fotoshoot: ik zie, ik zie... een roerloos, ijskoud meer. In het wateroppervlak weerspiegelt een klein eiland, inclusief krakende houten steiger en gammel roeibootje. Aan het eind van die steiger, tussen de berkenbomen met witte schors en de vrolijk ruisende blaadjes, staat een houten huis. Het is volledig in planken opgetrokken en lichtblauw geschilderd, de ramen inclusief luikjes zijn wit omzoomd. Een hoop brandhout ligt opgestapeld tegen de zijkant. Ik denk er dan meteen ook een rookkastje met huisgerookte zalm (gravad lax met dille, yummie) en een bewasemd glas vlierbloesemlimonade bij... Oh ja en ook een sauna en een grote houten ton met regenwater, waar je dan met een metalen pollepel schepjes water uit kunt nemen om te verkoelen...

Hoge NoordenIk moet tot mijn schaamte bekennen dat ik nog nooit in het Hoge Noorden ben geraakt. (Ik was te druk bezig met de onderste en de rechterhelft van de wereldbol te verkennen.) Maar niet meer voor lang, want... Stockholm staat op de agenda! Tot die tijd probeer ik mijn eigen huis om te toveren tot een vakantiehuis. Wie Scandinavië zegt, zegt zuiverheid, functionaliteit en eenvoud. Respect voor tradities en folklore. Nordic design goes back to basics. Veel wit dus, ruw hout, verweerd metaal en eerlijke, sobere vormen. Geen overbodige luxe, weelderige materialen en stoffen. Met wat lef kom je al een heel eind en kun je een leuke basis creëren die een soortgelijke sfeer uitademt.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Een goed voorbeeld zijn de wasbakjes in mijn badkamer. Het zijn geëmailleerde uitgietbakken die je normaal in de garage hangt. Ik heb ze tegen een wandje in multiplex geplaatst, dat ik vaal groengrijs heb geschilderd. De meest basic keukenkraan erboven, een oud kastje met knopjes in craqueléporselein ernaast, wat ruwe houten schaaltjes, eenvoudig geweven, katoenen handdoeken (bij Sissy-Boy hebben ze er leuke) en tinnen potjes maken het plaatje compleet.
Ook de kamer van zoonlief heeft intussen een witte plankenvloer. Voor de keuken heb ik ook nog plannen: industriële lampen aan het plafond, kastdeuren in plankjes (iemand nog ergens sloophout op overschot?), een porseleinen old school afwasbak (met dank aan Ikea), en veel basic keukenspulletjes in metaal...
Zo is het ook leuk om terug thuis te komen na die heerlijke vakantie aan dat meer, en vier je de zomer gewoon verder in je eigen huis!

Griet

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Interieuradvies van pro’s

Luchtverfrisser

Ambi Pur (textielverfrisser, spray, continue luchtverfrisser)

Ambi Pur

€0,50

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Ambi Pur (textielverfrisser, spray, continue luchtverfrisser) product

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Luchtverfrisser

Ambi Pur elektrische luchtverfrissers

Ambi Pur

€0,50

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Ambi Pur elektrisse luchtverfrissers product

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild