Nu schilderen?!? Tuurlijk wel!

Nu schilderen?!? Tuurlijk wel!

Je zit vaker binnen en dan valt het meer op dat je living echt wel een likje verf nodig heeft. Begin eraan voor de dagen nog korter worden.


Nu schilderen?!? Tuurlijk wel!

Je zit nu vaker binnen. Je kijkt om je heen en je bedenkt dat een warmer kleurtje de woonkamer een stuk knusser zou maken. Die verfklus moet je echt niet uitstellen tot de volgende vakantie. Begin eraan vóór de dagen nog korter worden… zodat je tijdens die lange avonden nog gezelliger kunt genieten.

Kleurtje kiezen
Het kleurenpalet dat de binnenhuisarchitecten nu gebruiken, was nog nooit zo bont. Er zijn prachtige natuurtinten, fel geel, groen en blauw kunnen ook en dan heb je ook nog keuze uit een reeks warme terracotta- en bruintinten. Waar je voor gaat, hangt van jouw smaak af, maar je moet wel rekening houden met een aantal optische effecten.

 • vergroten of verkleinen
  Warme en donkere kleuren komen op je af, zodat de ruimte kleiner en intiemer lijkt. Met lichte tinten bereik je het tegenovergestelde effect.
 • smaller of korter
  Een smalle gang in lichte tinten lijkt breder. Een lange gang maak je ‘optisch’ korter door de achterwand een warme of donkere kleur te geven.

Slimme verftips

 • stof en vuil
  Maak vóór je het verfblik opent de rand goed schoon zodat er geen vuil in de verf terechtkomt: dat zou achteraf maar aan je muur blijven plakken! Als er toch vuil in je verf terechtkomt, kan je ze doorheen een nylonkous in een schone pot zeven.
 • handige kwasten
  Je voorkomt ‘haaruitval’ wanneer je je verfborstel vóór het gebruik over een stuk schuurpapier strijkt en dan uitklopt. Wanneer je even stopt met schilderen, zet je de borstel het best in water. Verfrollen kan je in een plastieken zak steken die je vervolgens dicht bindt. Zo vermijd je dat de verf indroogt en schilfertjes vormt.
 • niet te warm of te nat
  Schilderen in fel zonlicht kan blaasjes veroorzaken en bij een hoge luchtvochtigheid kan een verse verflaag mat slaan of traag drogen. Bij een hoge temperatuur droogt de verf dan weer te snel zodat je ze moeilijk kan uitstrijken. Die problemen heb je niet in oktober, dus begin eraan!

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Interieuradvies van pro’s
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een nieuwe lente voor je oude meubelen

Een nieuwe lente voor je oude meubelen

Een nieuwe lente voor je oude meubelen

Vandaag zetten we oud meubilair vaak te snel aan de deur. Dom eigenlijk, want met opgeknapte oude spullen kan je je interieur voor geen geld een actuele look geven. Een paar tips en ideetjes om meer te halen uit je eigen meubeltjes of uit tweedehands meubilair uit de kringloopwinkel.

En de finishing touch dan?

En de finishing touch dan?

En de finishing touch dan?

Wat zijn jouw pronkstukken thuis? De zithoek, de leeslamp, het tapijt, de buffetkast? De kans is klein dat het de muren zijn, want die staan er in de meeste woningen maar bleekjes bij. Een laagje verf, nog een wandklokje en wat fotokaders, meer aandacht lijken ze niet te verdienen. 'ZIN IN MEER'-experte Griet denkt daar anders over.

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels
6

Kleurrijke beschilderde houten lepels, vorken en spatels brengen kleur in iedere keuken. Erg handig ook als je allergieën of speciale dieetnoden hebt, want dan het erg belangrijk zijn om te weten welke kleur lepel je waarvoor gebruikt. Nog leuker is dat het ongeveer net zoveel tijd kost om je lepels te versieren als om lunch klaar te maken.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Eco-interieurs, de nieuwe trend!

Eco-interieurs, de nieuwe trend!

Eco-interieurs, de nieuwe trend!

Je interieur weerspiegelt je persoonlijkheid. Help het milieu door je eco-ego los te laten op je woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer. Tijd voor een aantal ecologisch verantwoorde interieuringrepen!