Picknickdeken stap voor stap

Picknickdeken stap voor stap

Maak zelf dit prachtige deken voor je picknick of om gewoon op te liggen in het zonnetje.


Dit het je nodig
Verschillende stukken katoen - met patroon
Stof voor voorzijde (2,5 m x 140 cm breed)
Stof voor achterzijde (2,5 m x 140 cm breed)
Wattering (2,5 m, afhankelijke van de breedte)
Stof voor de biesjes, in stroken van 6 cm breed geknipt (0,5 m x 140 cm breed)
Garen
Scherpe schaar
Speldjes
Propere, zachte borstel (optioneel)

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Zo maak je het:
1. Knip de stoffen met patroontjes in vierkantjes van 20 x 20 cm. Dit deken is acht vierkantjes breed en acht vierkantjes lang, wat 64 vierkantjes in totaal betekent. De grootte van het afgewerkte deken is 1,50 m x 1,50 m. Je kan meer vierkantjes maken als je wilt.
2. Knip de stof voor de achterkant in vierkantjes van 20 x 20 cm en 64 vierkantjes in totaal.
3. Knip de wattering in vierkantjes van 18 x 18 cm, ook weer 64 vierkantjes in totaal.
4. Leg de wattering tussen de voor- en achterzijde van de stoffen, zodat de achterkant van de stof tegen de wattering ligt. Strijk met het strijkijzer de wattering aan de stof. Herhaal voor alle vierkantjes.
5. Stik nu twee diagonale lijnen over ieder vierkantje om een kruis te maken. Zorg ervoor dat je tot aan de randjes stikt zodat de drie lagen aan elkaar zijn genaaid. 
6. Als je dit hebt gedaan arrangeer je de vierkantjes in acht rijen van acht.
7. Neem de eerste twee vierkantjes van de eerste rij en leg ze op elkaar met de 'verkeerde' kant tegen elkaar (oftewel de achterzijden tegen elkaar), de zoom hoort aan de voorkant van je deken te liggen. Stik ze samen met een zoom van 1,5 cm.
8. Stik al je vierkantjes aan elkaar, één rij per keer, beginnende met de bovenste rij, en van links naar rechts.
9. Wanneer al je rijen klaar zijn kan je ze op precies dezelfde manier aan elkaar naaien. Let op dat je vierkantjes netjes op elkaar aansluiten. 10. Als je deken klaar is kan je de overtollige stof afknippen zodat de randen allemaal recht zijn. Meet de volledige omtrek van het deken en voeg 30 cm aan het getal toe. Dit wordt de lengte van je bies.
11. Naai de strookjes bies diagonaal aan elkaar zodat de naden niet te dik worden. Als je de volledige lengte van je bies klaar hebt vouw je hem in de lengte doormidden, strijk je hem en naai je de open randen dicht met een zigzagsteek.
12. Speld de bies zodat de zigzagsteek langs de rand van het deken ligt en zorg ervoor dat je voldoende overlap hebt om de twee uiteinden aan elkaar te naaien, de rest knip je af. Stik de bies aan de rand van het deken.
13. Draai het deken om en vouw de bies over naar de achterkant van het deken en speld weer vast zodat je de stikrand bedekt.
14. Draai het deken terug om en naai nu dicht bij de bies tussen de wattering en de biesrand - waardoor je feitelijk je stiklijn verstopt. Zo naai je de bies ook aan de achterkant vast en maak je een nette rand. Verwijder de speldjes terwijl je naait.
15. Wanneer je bies af is kan je de ruwe randen van de vierkantjes met een schaar inknippen, let wel op dat je niet door het stiksel heen knipt..
16. Er zijn twee manieren om zachte rafelige randen te krijgen.
      1. eerste methode: knip alle randen en hoeken in, was en droog je deken een aantal keren in de droogkast.
      2. tweede methode: knip de randjes in en gebruik een zachte borstel om voorzichtig de draadjes uit de randen te borstelen. Een rommelig werkje maar zeer effectief. 

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Reiniger

Mr. Proper geconcentreerde allesreiniger

Mr. Proper

€0,30

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Mr. Proper geconcentreerde allesreiniger product

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild