Recycleer plastic met deze leuke projecten

Recycleer plastic met deze leuke projecten

Het idee van recycleren zint je wel, maar je weet niet waar te beginnen. Koop eerst en vooral producten die zijn verpakt in gerecycleerd materiaal. Kijk de volgende keer dat je boodschappen doet naar de verpakking en je zal snel weten welke producten te kiezen. We geven je hier nog 6 ideetjes om lege plastic flessen een tweede leven te geven.


Nadat ze goed zijn uitgespoeld, kunnen plastic flessen op veel manieren worden hergebruikt. Het worden bijvoorbeeld…

1. IJszakken
Vul een fles tot de helft met water, schroef hem dicht en leg hem horizontaal in de diepvries. De volgende keer dat je een ijszak nodig hebt om een snee of brandwonde te verzachten, of om je picknick koel te houden, heb je er een bij de hand.

2. Trechters
Snij de fles een aantal centimeter onder het smallere deel af. Vijl de scherpe randen met een nagelvijl of met wat schuurpapier als je dat hebt. Nu heb je een trechter om potten mee te vullen of om pailletten en glitters onder controle te houden bij het volgende knutselwerk.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

3. Bewateringssystemen voor de planten
Snij de fles dicht bij de onderkant af. Vijl hem ook om te voorkomen dat je je eraan verwondt. Graaf een putje in de grond om de fles er met de opening naar beneden in te plaatsen. Zorg ervoor dat de fles rechtop blijft staan door diep genoeg te graven en er compost rond te verdelen. Vul de fles nu met water. Je planten krijgen beetje bij beetje de hoeveelheid water die ze nodig hebben. Je kunt de maat van je fles aanpassen aan je pot: halveliterflessen voor kleine potten, tweeliterflessen voor de grotere potten. Je kunt ook groene plastic flessen kiezen zodat ze minder opvallen tussen je planten.

4. Opruimbakjes
Gebruik de onderkant van de fles als opruimbakje. Ze kunnen in een lade worden geplaatst om losse keukenspullen op te bergen, aan elkaar worden gekleefd en geverfd, of met een mooie strik worden samengebonden om als pennenbakje te dienen op een bureau. Of bevestig ze tegen een muur of op een dik stuk karton om schroeven, bouten of haarspeldjes in te sorteren. Knip de flessen op verschillende hoogtes af om bakjes op maat te maken.

5. Deurstoppers
Hou de fles heel, met de schroefdop erop. Vul hem met zand of kleine keitjes tot hij genoeg weegt om een deur open te houden. Geef hem een creatieve toets met stofjes, strikken of kralen.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Ik heb een vraagje bij het bewateringssysteem. Ik vraag me af of je de dop op of van de fles moet doen. Indien je de dop op de fles houdt is het natuurlijk evident dat je er gaatjes in prikt, zodat het water er uit kan sijpelen. Ik ben bang dat, wanneer ik de fles zonder dop in de grond ga steken, de plantjes te veel water gaan krijgen. Of is mijn angst, voor verzopen plantjes, ongegrond?

  • melden
Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Reiniger

Mr. Proper geconcentreerde allesreiniger

Mr. Proper

€0,30

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Mr. Proper geconcentreerde allesreiniger product

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild