Er was eens een stokoud mannetje met schatten op zolder...

Er was eens een stokoud mannetje met schatten op zolder...

Wie hoopt gouden decopareltjes te vinden in de kringloopwinkel van één of ander boerengat, krijgt er een gevreesde concurrente bij: tussen de afgedankte spullen en de vergane glorie kijkt, keurt en koopt het geoefende oog van ZIN IN MEER-experte Griet.


Een paar maanden geleden kreeg ik voor het weekblad Flair de opdracht om rond ecologisch design te werken. Het geitenwollensokkengehalte mocht niet te hoog zijn, en het moest er hip en kleurrijk uitzien. Tot daar de briefing. Ik moest even slikken en dacht: dat wordt zweten. Want bij het woord ecologisch kreeg ik spontaan visioenen van vilt, hout en boekweitpannenkoeken (lekker trouwens). Maar niets bleek minder waar...

Ik was sowieso al een grote fan van de kringloopwinkel. In zowat elk boerengat stop ik omdat ik denk dat er nog schatten op zolder te vinden zijn, die met wat geluk na een sterfgeval in de kringloopwinkel belanden. (Hopelijk afkomstig van een stokoud mannetje dat zachtjes is ingeslapen na een lang en gelukkig leven, want zo’n aasgier ben ik nu ook weer niet!) En ja hoor, ik kom nooit of te nimmer met lege handen thuis. Al is het maar om mijn koophonger te stillen... Nadien ben ik trots op mezelf omdat ik iets heb gered van de verbrandingsoven (lang leve het milieu), de voldoening krijg ik er gratis bij. Intussen staat mijn huis vol tweedehandsspullen. Sommige van de kringloopwinkel, andere van websites of rommelmarkten. En het leuke is dat je het amper merkt. Ik moet wel toegeven dat ik de meeste spullen een beetje pimp. Een leuke lampenkap combineer ik met een andere voet. Een stoel krijgt een likje verf. En van een gehaakt dekentje maak ik kussenhoezen.

Los van al die nostalgische spullen (die je zeker nog vindt als je een beetje moeite doet) worden er ook fantastische nieuwe spullen gemaakt, mét respect voor het milieu en/of ethisch verantwoord. Ik ben tijdens mijn zoektocht voor Flair enorm veel nieuwe websites en winkels tegengekomen die bekommerd zijn om de ecologische voetafdruk. Vaak zit er heel wat humor en ontroering in die ontwerpen. Een vinylplaat wordt gesmolten tot een kom, een onderdeel van een droogtrommel wordt een lampenkap, een stapel boeken wordt een kinderstoeltje...

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Nogal wat ontwerpers gaan bovendien op zoek naar nieuwe materialen die - en nu word ik helemaal enthousiast - volledig gerecycleerd zijn. Het zijn dus niet alleen keien in vormgeving, maar ook in materialenkennis. 

Mooi! Ik ben fan!

Griet

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer

Luchtverfrisser

Ambi Pur (textielverfrisser, spray, continue luchtverfrisser)

Ambi Pur

€0,50

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Ambi Pur (textielverfrisser, spray, continue luchtverfrisser) product

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Luchtverfrisser

Ambi Pur elektrische luchtverfrissers

Ambi Pur

€0,50

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Ambi Pur elektrisse luchtverfrissers product

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild