Tijd voor 'n keukenbabbeltje

Tijd voor 'n keukenbabbeltje

Een zetel in de keuken? Een tapijt op de grond en een burootje naast het aanrecht? Meet Zin in meer-experte Griet! Haar keuken is een echte leefkeuken. Huiswerk maken, een boek lezen, met vrienden bijkletsen, een blog schrijven... Het gebeurt allemaal hier.


In mijn huis neemt de keuken een prominente plaats in. Het is meer dan een plaats waar ik lekkers uit mijn potten tover, ik heb zoals dat heet een echte 'leefkeuken'. Hier wordt er behalve gekookt ook gegeten (en meestal ook genoten), gewerkt en gespeeld. Ik eet er mijn ontbijt, kook er met vrienden, maak er huiswerk met mijn kind, schrijf er blogs (as we speak) of lig er languit in de zetel met een boek en een glas wijn... Mijn vrienden kijken toe terwijl ik met potten en pannen in de weer ben en ontfutselen er mijn favoriete recepten. Lief en leed wordt er gedeeld. En iedereen is er welkom...

Mijn keuken is dan ook geen doorsnee keuken. Het keukenblok is functioneel, maar verder is er vooral veel sfeer. Zo staat er een grote houten eettafel voor al mijn vrienden en familie. Rondom staan verschillende stoelen (met elk een bijzonder design - ik heb een zwak voor stoelen), erboven hangt een grote lamp. Verder staat er in mijn keuken een grote driezit. Deze werd eerst negatief onthaald, maar is nu dé favoriete plek. In een hoek staat een klein burootje waar mijn zoon aan zijn mooiste tekeningen werkt ('voor mama' in zijn eerste wiebelige letters). Twee grote draaideuren zwaaien open naar de tuin, waardoor de zon - zodra ze schijnt – mijn keuken binnenvalt.

Een keuken moet in de eerste plaats functioneel zijn. Het is belangrijk dat je genoeg opbergruimte hebt, zeker voor mij. Ik durf door mijn job namelijk wel wat te verzamelen aan leuke spullen... Ik heb nauwelijks klassieke kasten, maar wel heel veel diepe en brede schuiven. Zo wordt de opbergruimte optimaal benut. Denk ook aan kleine hoekjes die je slim kan gebruiken. Een ingebouwde dampkap kan bijvoorbeeld ook plaats bieden aan een hele verzameling kruiden (zo'n kastje hoeft maar de diepte te hebben van een kruidenpotje). Of denk aan een smalle hoge kast die je kan uittrekken, ideaal om je etensvoorraad in op te bergen.

Sfeer creëer je ook door voor warme materialen te kiezen, zoals een houten werkblad en deurtjes met textuur of print. Hang een mooie dikke plank of een rekje op voor je mooiste servies, of kies voor een kast met glazen deuren zodat je je leukste spullen kan zien. Geen zin in grote veranderingen? Voeg wat houten accenten toe (zoals een grote fruitschaal), knap een oud meubel op met een likje verf of geef een muur een warme kleur. Investeer eventueel in een (wasbaar!) tapijtje en leg her en der leuke kussens op de stoelen. Zo wordt de keuken een warme, open ruimte waar iedereen graag zit en zelfs met plezier een handje helpt in het huishouden.

Iedereen blij!

Griet

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Huis wordt thuis

Huis wordt thuis

Huis wordt thuis

Eigenlijk is het supersimpel: je vult een woonkamer met een tafel, een handvol stoelen, een kast en een zetel, en je strooit nog wat fotolijstjes, vaasjes en prullaria in het rond. Kan best gezellig zijn... Maar het kan zoveel beter. ZIN IN MEER-experte Griet tipt je hoe.

Duivelse spinneneieren

Duivelse spinneneieren

Duivelse spinneneieren

Hartige hapjes zijn natuurlijk een beter idee dan zoet snoep. Met deze makkelijke recepten doe je het hele gezin griezelen en gruwelen!

Crispy rijstspookjes

Crispy rijstspookjes

Crispy -rijstspookjes

Wil je ook wat spookachtige hapjes bereiden voor Halloween? Als je het druk hebt dan word je vast blij van dit makkelijk en snel recept. Het klassiek...

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen
5

Vaak denken kinderen dat de grond de perfecte plaats is voor vuile was… Wil jij liever niet dat je huis eruit ziet alsof er een tornado door heen is getrokken? Dan kunnen deze instructies je zeker en vast helpen. Zo bespaar je eindeloos veel tijd bij het opruimen.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Eitjes in een nestje

Eitjes in een nestje

Eitjes in een nestje

Vergeet saaie sandwiches en voorverpakte, kant-en-klare snacks. Met een beetje planning en voorbereiding gaan je kinderen nog een reden ontdekken om ...