Topdesign voor 1 euro

Topdesign voor 1 euro

Designmeubelen zijn duur. Dat denken de meeste mensen. "Gezever", vindt Zin in meer-experte Griet. Wat je nodig hebt, is het lef om je designmeubelen ook eens op minder vanzelfsprekende plekken te zoeken, en verder een beetje geduld, wat creativiteit én een goeie wekker.


Designmeubelen hoeven niet zo duur te zijn. Natuurlijk begin ik te watertanden als ik in mijn favoriete woonbladen weer een topstuk zie staan. Dat kan een meubel zijn van een gerenommeerd designer, of een antiek stuk. Kwaliteit kost vaak veel, originaliteit niet... Daarom een aantal tips om betaalbare en originele designmeubelen van topniveau te scoren.

De Kringwinkel

Velen lopen er af en toe wel eens binnen, maar zien het gewoon niet. Oefen je oog. Kijk naar reportages in woonbladen en probeer de stukken eruit te halen die je al eens bent tegengekomen op je zoektocht naar leuk tweedehandsdesign. Bedenk ook dat je altijd de handgrepen van een meubel kan veranderen, dat een likje verf wonderen doet en dat een flinke poetsbeurt een must is! Mijn huis puilt uit van de tweedehandsspullen uit de Kringwinkel, maar toch denken mensen vaak dat ik veel geld heb betaald voor mijn ‘interieur vol designmeubelen’. Mijn recentste aankoop? Twee houten stoeltjes met rood zitvlak en witte metalen pootjes. 1 euro per stuk! Zo’n vondsten maken me ontzettend gelukkig...

Rommelmarkten

Eén van mijn favoriete hobby’s is rommelmarkten afschuimen. En het allerleukste: hier kan je afdingen, iets waar ik intussen best wel goed in geworden ben. Een gouden tip: ga er vroeg heen, zelfs als de kraampjes nog worden opgesteld. Vaak kom je dan letterlijk de schatten van op zolder tegen. Trouwens, naar het schijnt heeft morgenstond goud in de mond... Zeker als je bijzondere designmeubelen kan scoren!

Webshops

Er zijn genoeg webshops waar je meubilair kan vinden. De websites zijn overzichtelijk en je kan er gerichter zoeken dan in de Kringwinkel. Zoektermen als retro of vintage leveren vaak resultaat op. Maar bedenk dat de mensen die weten dat ze vintage designmeubelen verkopen, veelal ook weten aan welke prijs ze dat horen te doen... Zoek dus gericht en tik bijvoorbeeld ‘stoel wit leder metalen poten’ in en misschien val je wel op een Barcelona Chair van Mies van der Rohe (not a chance, maar wie niet waagt niet wint...).

Vintage

Een vintage stuk geeft je interieur karakter. Voor klassieke designmeubelen betaal je doorgaans wel wat, maar niet meer dan voor een stuk van een hedendaagse ontwerper. En het leuke is dat vintage zelfs nog in waarde stijgt. Twijfel je over die prachtige Eames, Colombo of Kjaerholm, bedenk dan dat je eigenlijk een investering doet.

Recyclage

Ben je zelf niet zo handig? Recyclage is in. Genoeg voorbeelden van nieuwe designmeubelen met innovatieve materialen. Een prachtige zetel vervaardigd uit gerecycleerd PMD? Top! Recyclagedesign is niet meteen budgetvriendelijk, maar erg goed voor het milieu en dus voor je geweten, en dat is net zo leuk.

Griet

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Interieuradvies van pro’s
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

En de finishing touch dan?

En de finishing touch dan?

En de finishing touch dan?

Wat zijn jouw pronkstukken thuis? De zithoek, de leeslamp, het tapijt, de buffetkast? De kans is klein dat het de muren zijn, want die staan er in de meeste woningen maar bleekjes bij. Een laagje verf, nog een wandklokje en wat fotokaders, meer aandacht lijken ze niet te verdienen. 'ZIN IN MEER'-experte Griet denkt daar anders over.

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Een heerlijk vegetarisch gerechtje voor avonden dat je niet zo veel tijd hebt om te koken.

Loft

Loft

Loft

Droom je van een loft, of een industriële ruimte? Ik ben er ook gek op. Die grote ruimtes zonder duidelijke afbakening en aparte kamers. Wonen, werken, koken, baden en slapen,... alles gebeurt in dezelfde ruimte. Het licht kan vrij door de hele oppervlakte stromen... heerlijk lijkt me dat. Belangrijk bij het inrichten van een loft is om de verschillende functies toch te benadrukken door de ruimte in te delen in zones, zonder aan openheid in te boeten. Anders wordt zo een loft snel koel en ongezellig.

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen
5

Vaak denken kinderen dat de grond de perfecte plaats is voor vuile was… Wil jij liever niet dat je huis eruit ziet alsof er een tornado door heen is getrokken? Dan kunnen deze instructies je zeker en vast helpen. Zo bespaar je eindeloos veel tijd bij het opruimen.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Huis wordt thuis

Huis wordt thuis

Huis wordt thuis

Eigenlijk is het supersimpel: je vult een woonkamer met een tafel, een handvol stoelen, een kast en een zetel, en je strooit nog wat fotolijstjes, vaasjes en prullaria in het rond. Kan best gezellig zijn... Maar het kan zoveel beter. ZIN IN MEER-experte Griet tipt je hoe.

Crispy rijstspookjes

Crispy rijstspookjes

Crispy -rijstspookjes

Wil je ook wat spookachtige hapjes bereiden voor Halloween? Als je het druk hebt dan word je vast blij van dit makkelijk en snel recept. Het klassiek...