Zo richt je de babykamer in

Zo richt je de babykamer in

De babykamer inrichten doe je met zorg. Zin in meer vertelt je hoe het moet.


Een babykamer wil je graag met zorg inrichten. Extra leuk wordt het als de babykamer kan meegroeien met je kleine uk.

Maak een moodboard

Scheur prenten uit tijdschriften en verzamel stofjes, kleurstalen en stukjes behang die je nu al in de babykamer ziet, of die je inspireren. Maak zelf snapshots in kinderwinkels van de dingen die je op je geboortelijst wil zetten. Als je alles naast elkaar ziet heb je al een goed idee van hoe de babykamer er kan uitzien. Ook op webshops vind je leuke hebbedingen die je kunnen inspireren.


De ruimte voor je babykamer

Denk na over de verschillende stappen in baby's dag. Wassen, aankleden,... Stel je die handelingen voor in de babykamer. Wat heb je nodig? Denk aan opbergmogelijkheden voor luiers, doekjes en kleertjes. En aan een verzorgingskussen met legplaats ernaast zodat je genoeg plaats hebt voor alle verzorgingsspullen. Ook rekjes zijn in de babykamer erg handig, zo heb je, met je baby op je arm, alles onmiddelijk bij de hand zonder dat je deurtjes hoeft te openen. Later kunnen ze dienst doen als rekje voor voorleesboekjes en speelgoed. Denk ook aan een makkelijke stoel voor jezelf voor tijdens het voeden.


Het plan van de babykamer

Maak een plannetje op schaal met deuropeningen en ramen. Teken op een ander papier de meubels op schaal. Als je ze uitknipt kan je met de meubels over het plannetje schuiven tot je een idee hebt van de inrichting van de babykamer. Op internet vind je ook eenvoudige tekenprogramma's waarmee je de babykamer kan uittekenen in 3D. Zo weet je perfect hoe de kamer er zal uitzien.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Veiligheid

Plaats het bedje niet vlak naast de verwarming of in de buurt van gordijnen of snoeren waarin de baby kan verstrikt raken. Voorzie ook kinderveilige contactdozen.

Materialen en kleuren

Een babykamer vraagt om zachte kleuren en materialen. Maar hoeft daarom niet in snoepkleurtjes te zijn. Kies voor een neutrale, warme basis en voeg kleuraccenten toe in de vorm van kussens, plaids, zacht tapijt, grappige lampjes. Aaibare materialen met verschillende texturen ontwikkelen baby's tastzin. Zorg wel dat alles goed schoon te maken is.


Een kamer die meegroeit

Een neutrale basis zorgt er ook voor dat de babykamer flexibel in te richten is naarmate de baby groeit. Er zijn meegroeibedjes op de markt en ook kinderstoelen die later kunnen omgebouwd worden tot individueel stoeltje en tafeltje. Investeer in meubels die de eerste jaren meegroeien, maar overdrijf niet. Een tiener vind die kindermeubels écht niet meer leuk en heeft behoeft aan een 'grote' kamer.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Interieuradvies van pro’s
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina