Een Halloween pompoen? Hier zijn alvast vijf ideeën


Thuis
4/10/2018
Lees hier hoe je samen met de kinderen een griezelige Halloween pompoen kan maken. Lees onze 5 originele tips!

Nu dat 31 oktober met grote passen dichterbij komt, moeten we alleen al bij het zien van die lampions in de vorm van een pompoen aan Halloween denken. De Amerikanen noemen hem ook weleens Jack-O-Lantern pumpkin. Een Halloween pompoen maken is een leuke bezigheid om met de kinderen door te brengen en ze in de stemming te brengen van Halloween. We geven hier dus enkele tips om een leuke Halloween pompoen te maken en om van het huis een griezelige spookomgeving te maken!

Versier je huis op een mysterieuze manier, gaande van gekke geesten tot angstwekkende monsters. Om een Halloween pompoen te maken bestaan verschillende manieren en technieken die passen bij de leeftijd van je kind. De eerste stap is echter altijd de pompoen kiezen! Daarna kan je de pompoen uithollen, schilderen, of wat je kind er ook maar mee wil doen. Je kan zelfs de pompoen zo maken dat hij past bij het Halloween kostuum van de kinderen.

Hier volgen vijf tips om deze Halloween eens iets anders te proberen.

1. Klassieke Jack-O-Lantern

Transformeer je Halloween pompoen in een lichtgevend beestje. De befaamde Jack-O-Lantern heeft driehoekige ogen en een brede glimlach waar je hier en daar een tand kan zien. Eenvoudig te maken, maar weliswaar eng. Wanneer je de driehoekige ogen en glimlach hebt uitgesneden, moet je de pompoen uithollen. Pas dan kan je er een kaars of een andere lichtbron in plaatsen. Maak dus van je Halloween een warm en spannend feest!

Je kan verschillende gereedschappen gebruiken om de Jack-O-Lantern te maken, gaande van messen en kleine zaagjes tot priemen en boortjes. Laat de fantasie van de kinderen op hol slaan en luister naar hun ideeën, maar zorg wel dat jij de enige bent die het gereedschap gebruikt. Enkel het uithollen van de pompoen met een lepel is geschikt voor de allerjongsten.

2. Je favoriete Halloween figuren

Om wat te variëren op de klassieke Jack-O-Lantern, bestaan nog veel manieren om je pompoen er griezelig te laten uitzien. Je kan bijvoorbeeld je pompoen in een heks transformeren door het op z'n zij te leggen, en de steel van de pompoen als de kromme neus van de heks gebruiken. Geef de heks een boze frons bij het uitsnijden van haar ogen. Knutsel nog even een wrat op haar neus, plaats een zwarte punthoed op haar hoofd en de klus is geklaard!

Je kan ook deze ideeën aan je kinderen voorstellen om te polsen wat ze ervan vinden:

  • Een schedel
  • Een piraat met een ooglapje
  • Een vampier met scherpe tanden
  • Een gehoornde duivel
  • Mythische monsters (draken, zombies, enz...)
  • Een maansikkel

Je hoeft je uiteraard niet aan het Halloween thema te houden. Je kinderen mogen natuurlijk kiezen voor hun favoriete tekenfilmfiguur, stripfiguur of tv-personage.

3. Schilder je pompoen

Als je het niet ziet zitten om je pompoen uit te hollen en uit te snijden, heb je nog altijd de optie om ze te verven. Neem bijvoorbeeld zwarte of witte verf en geef de hele pompoen deze kleur, waarna je een schaduw kan toevoegen met een heldere kleur zoals groen of rood. Laat de Halloween pompoen een nachtje drogen en versier daarna verder met gekleurde stiften en pennen.

Een zwarte kat, een spin in zijn web of een vleermuis, het zijn allemaal griezelige Halloween dieren die je met je Halloween pompoen kan combineren. Aarzel niet om je kinderen te raadplegen, want zij zijn meester in fantasie!

4. Versier je pompoen

Je pompoen kan je ook transformeren door er een 3D look aan te geven. Gebruik hiervoor volgende voorwerpen uit de keuken of knutseldoos:

  • Knutsel een grappig gezichtje waar je pepermunten als ogen gebruikt, een spekje (de snoep uiteraard) als neus en een gummiworm als mond!
  • Wikkel de pompoen in een verband net als een mummie. Schilder dan een gezicht vol littekens en haal de rode kleur boven om de ogen extra bloederig te maken.
  • Een baard, een pruik of een leuke en gekke bril zijn hier zeker ook een goede toevoeging.
  • Wanneer de pompoen nog nat is van het verf, kan je er een handvol glitter overgooien.

5. Pompoen stencils

Geen inspiratie meer? Heb je van iemand hulp nodig bij het tekenen, schilderen of snijden? Geen paniek, want er bestaan talrijke templates op het internet die je gratis kan downloaden. Gaande van wilde vlammen tot een griezelig spookhuis, maak je je Halloween lampion extra origineel.

Vergeet zeker niet de pompoenzaadjes! Rooster de zaadjes, strooi er een snufje zout over en je hebt een heerlijke en gezonde snack! Laat het snoepen dus maar aan onze kinderen over maar we zorgen er wel voor dat de tanden gepoetst zijn.