Hoe kies je een werktafel voor je kind?


Thuis
4/10/2018
Zin in het helpen van je kind voor betere schoolprestaties? Begin dan met het uitkiezen van een goed bureau, zodat het zijn huiswerk kan maken in optimale condities.

Als je wilt dat je kind zijn huiswerk goed maakt, is het van belang dat je het een degelijke werktafel geeft, aangepast en ergonomisch. En zo vind je het geschikte bureau.

Om schoolkinderen te motiveren hun huiswerk te maken wanneer ze thuiskomen van school, is de aanschaf van een bureau van het grootste belang. Zodra ze aan hun schrijftafel gaan zitten zullen ze zich als een volwassene voelen! Er zijn een aantal dingen waarop je moet letten bij het kiezen van een bureau voor je kind. Ga goed van start met een planning en zorg voor een goede organisatie van de week, met vaste tijden voor het huiswerk dat ze aan een mooi, opgeruimd bureau kunnen maken!

Criteria voor de keuze van een bureau voor je kind

  • De hoogte van het bureau is belangrijk: een te hoog werkblad dwingt het kind de schouders en ellebogen op te trekken, wat heel slecht is voor zijn rug en vooral voor de monnikskapspieren. Dit punt moet absoluut worden nagekeken op het moment dat je een schrijftafel voor je kind gaat kopen.
  • De hoogte van het zitvlak: als de voeten van je kind de grond niet raken en zijn benen in de leegte bengelen, heeft je kind onvoldoende stabiliteit wanneer het aan zijn bureau zit. Maar als het zijn voeten plat op de grond kan plaatsen, zal de stoel het comfort bieden dat je kind nodig heeft om zich te concentreren.
  • De oppervlakte van het werkblad: als het werkblad te klein is, kan dat op termijn schrijfproblemen opleveren en meer bepaald stoornissen in de schrijfmotoriek en een slecht handschrift. Let daar dus goed op bij de keuze van een bureau voor je kind. Dat je kind bij het leren schrijven inktvlekken op zijn kleren zal maken ligt voor de hand, maar die zijn snel verholpen met het juiste wasmiddel

Hoe kies je een bureau voor je kind?

Om een bureau met de juiste afmetingen voor je kind te kiezen, volg je deze tips:

  • Wanneer het kind aan zijn bureau zit, moeten zowel zijn heupen, knieën als enkels een hoek van ongeveer 90 graden vormen.
  • Sommige kinderen hebben baat bij een extra kussen onder de billetjes, zodat hun bekken niet automatisch vooruit schuift en ze dus wat rechter op hun stoel kunnen zitten.

Heb je eraan gedacht al deze punten te checken voor je in een meubelzaak op zoek gaat naar een bureau voor je kind?