Hoe organiseer je een tuinfeest met vrienden


Thuis
12/05/2021
Alles wat je moet weten om een gezellig tuinfeest te organiseren, zonder urenlange voorbereiding. Zo geniet jij ook een hele dag van de zon!

Eindelijk kunnen we genieten van het mooie weer! Maak het helemaal gezellig en nodig je vrienden of familie uit voor een leuk tuinfeest. Je hoeft echter geen tijd te verspillen aan lange en vermoeiende voorbereidingen om er een onvergetelijk moment van te maken. Met onze tips heb je zo de mooiste decoratie, de lekkerste hapjes en de leukste activiteiten klaar voor een geweldige dag.

Verfrissende drankjes

Een tuinfeestje begint met de juiste drankjes! Denk aan een lekkere mocktail of een verfrissende limonade, geserveerd in zo’n vintage kan met een kraantje. Plaats alles op je tuintafel, samen met de glazen. Zet alles wel in de schaduw. Zo kunnen je gasten zichzelf bedienen en hoef jij niet heel de dag serveerster te spelen.

Hou je drankjes fris in een emmer, een kruiwagen of een grote wasmand. Vul ze met water en ijsblokken, zo kan je de drank er koel in bewaren!

Activiteiten voor buiten

Zowel jong als oud genieten van buitenspelletjes. Denk aan de klassiekers zoals petanque of darts, maar ook nieuwere spelletjes zoals Kubb zijn steeds een succes!

Decoratie aan een zacht prijsje

Je moet geen fortuin uitgeven aan decoratie om van je tuinfeest een succes te maken! Verzamel enkele oude bokalen of blikken, en maak zelf leuke en originele tuinverlichting. Oude flessen smuk je op door er mooie, wilde bloemen in te zetten. Versier daarnaast je tuin door linten op te hangen in struiken en bomen. Zo krijgen die nog een extra feestelijke toets.

Ook decoratie van binnen, zoals tafelkleden, kunnen dienen voor buiten! Maak je je zorgen over vlekken? Daar zorgt Ariel PODS wel voor!

Leuke zitplaatsen

Heb je niet genoeg stoelen voor al je gasten? Genoeg originele ideeën: van tuinzetels tot een stapel kussens, alles kan. Heb je nog wijn- of fruitkistjes staan? Draai ze om, leg er een dekentje of kussen op en voilà!

Meer dan een simpele barbecue

Geen zin in de klassieke barbecue worstjes? Denk eens out of the box en probeer gegrilde zeebaars of zelfgemaakte burgers. Daar horen originele bijgerechten én een fris dessert bij. Vergeet ook zeker de veggies niet!

Een openluchtfilm

Nog op zoek naar een gezellige avondactiviteit? Neem een groot, wit doek of een witte muur en leen een projector van buren, vrienden of familie. De film kan beginnen als iedereen zijn plekje gevonden heeft!

Comfort en warmte

Als de zon stilletjesaan verdwijnt, kan het al snel afkoelen. Voorzie genoeg dekentjes en sjaals zodat je gasten zich kunnen warmen. Een vuurkorf is ook steeds een warm en gezellig idee. Zeker als je dan nog wat marshmallows bovenhaalt en lekkere, warme chocolademelk serveert. Zo heb je een perfecte afsluiter van een geslaagd tuinfeest!

En jij, hoe zorg jij voor een leuk tuinfeest?