Plankenkoorts? Ontdek de 5 mooiste trends voor je vloer


Thuis
12/05/2021
Bouw- of renovatieplannen? Wij hebben dé vloertrends voor je op de voet gevolgd. Achterhaal de 5 mooiste trends van het moment!

1. Duurzame vloeren

Alles wordt duurzamer: onze voeding, kleding, energie…en nu ook onze vloer Zo winnen natuurlijke en gerecycleerde materialen alsmaar aan populariteiten. Denk aan kurk, bamboe, kokostapijt en sloophout die goed zijn voor het milieu, maar ook je interieur een frisse upgrade geven.

2. Vintage tegels

Je badkamer, keuken of hal kan je opvrolijken met kleurrijke vintage tegels. Waar je zo’n vrolijke vloer vindt? Op rommelmarkten, tweedehandssites of – met een beetje geluk – de originele vloer van je renovatieproject zelf! En deze leuke tegels kan je meestal voor een even leuk prijsje op de kop tikken.

3. Keramische tegelparket

De warme uitstraling van parketvloer en de onderhoudsvriendelijkheid van tegels in één? Dankzij tegels in houtlook geef je nu ook je keuken en badkamer extra charme zonder dat je je druk hoeft te maken over waterspatten, shampoovlekken of gemorste tomatensaus. Wij zijn fan!

4. Visgraatparket

Je interieur de allure en klasse geven van een sterrenrestaurant of luxehotel zónder je volledige bankrekening te plunderen? Je kan het door parket in een visgraatpatroon te leggen. Deze eeuwenoude stijl geeft élke ruimte instant meer karakter, of je nu een klassiek interieur hebt of strakke en moderne meubels. Bonus: hij laat je ruimte ook nog eens een pak ruimer lijken!

5. Betonnen gietvloer

De laatste jaren doen ook epoxyvloeren met betonlook het goed. Die zijn makkelijk te onderhouden, voelen niet koud aan je voeten en hebben toch die stoere betonlook. Heel leuk in een loftappartement of de benedenverdieping van je huis in combinatie met bakstenen muren en industriële meubels.

Kiezen tussen al deze fantastische trends is niet makkelijk. Gelukkig bestaat er wel een oplossing om ze makkelijk te onderhouden, welke vloer je ook kiest.

Met Swiffer WetJet hoef je immers niet meer te dweilen en zijn je vloeren onberispelijk schoon én 2 keer sneller proper**. Zijn reinigingsoplossing lost vuil op dat wordt geabsorbeerd en vastgehouden in de kern van het doekje.
Geen gedoe, geen geknoei, wél een propere vloer in een handomdraai.

*niet gebruiken op onafgewerkte, geoliede of gewaxte houten planken, onverharde tegels of vloerbedekking omdat deze watergevoelig kunnen zijn.
** Ten opzichte van emmer en dweil.