Snelle decotips: verander, verplaats en verlicht!


Thuis
12/05/2021
Zin om je interieur aan te pakken? Met deze low-budget decoratietips lijkt jouw huis in geen tijd een heel nieuwe stek.

Decotip 1: Verplaats je meubels

Simpel maar effectief! En je ruimte krijgt vanzelf een andere uitstraling. Wissel in de woonkamer bijvoorbeeld de eet- en zithoek of geef de televisie een andere plek. Ook in de slaapkamer verandert de sfeer als je de inrichting herbekijkt. Profiteer van deze miniverhuis om al het stof vanonder je meubels te halen met de Swiffer Starterkit . Ook Mr. Proper steekt graag een handje toe om lang verborgen plekjes weer helemaal schoon te maken.

Decotip 2: Verander je textiel

Accessoires zorgen voor kleur én de juiste sfeer. Het leuke is dat je ze makkelijk én relatief goedkoop kan veranderen voor een heel andere uitstraling.

  • In de woonkamer: andere kussenhoezen, gordijnen en/of tapijt. Kies voor mooie complementaire kleuren of voor een leuke print. Je kan ook met seizoensgebonden materialen werken: in de winter wol of een schapenvachtje en in de zomer fris katoen.
  • In de keuken: varieer met tafellinnen, placemats, servetten en keukenhanddoeken. Ga ook hier weer voor 1 of 2 kleuren en terugkerende prints. Of laat je stoelen herstofferen en kies meteen een tafelkleed en placemats in dezelfde stof.
  • In de slaapkamer: het bedlinnen, de vloerbekleding en de gordijnen zijn hier de sfeermakers. Een slaapkamer in natuurlijke stijl vraagt om aardse tinten en materialen zonder al te veel franjes of prints. Ook volledig witte slaapkamers blijven het goed doen.
  • In de badkamer: ook hier zijn de handdoeken, washandjes en badmatjes makkelijk te vervangen. Wil je een ingetogen set voor de winter en een fleurige look voor de zomer? Zolang het kleurenpalet binnen elke set harmonieus is, zit je goed. Die uniformiteit werkt rustgevend, zeker als ook de geur van je badlinnen in harmonie is. En daar is de nieuwe geurcollectie van Dash & Lenor ideaal voor!

Decotip 3: Voorzie groene oases

Planten zijn decoratief, ze filteren de lucht én je wordt er gelukkig van. Reden genoeg dus om ze in huis te halen. Groene oases of urban jungles die verschillende kamerplanten groeperen zijn leuke blikvangers. Zet ze op een tafel, op een oude (trap)ladder of in een open kast. Natuurlijk kan je ook één opvallende, grote plant een ereplaats geven.

Tip > Kies bloempotten in allerlei vormen en formaten, maar in dezelfde of een complementaire kleur. Je kan ze natuurlijk ook zelf versieren! Hoe? Hier lees je hoe je oude bloempotten decoreert.

Decotip 4: Verlicht de ruimte

Van plafondspotjes tot wandlampen, ledstrips en vloerlampen. Enkele strategisch gekozen lichtpunten en een slimme indirecte verlichting zorgen meteen voor sfeer. Zo’n vintage booglamp zet je zetel in de kijker. Wandverlichting laat schilderijen tot hun recht komen. En ledstrips zijn handig onder traptreden of onder het aanrecht in de keuken.

En jij, wat doe jij als je je huis snel een andere look wil geven?