Wat je allemaal kunt doen met lentebloemen!


Thuis
1/04/2019
Zin in het organiseren van een barbecue met vrienden of familie? Zet bloemen op tafel! Ontdek onze tips voor tafelversieringen met bloemen.

Bloemen op tafel …

Voordat je bloemen op tafel zet en begint te dekken, maak je de tafel schoon met Mr. Proper Wondergum, vooral de tuintafel natuurlijk. Leg er daarna een geruit tafelkleed op, net als voor een picknick. Zo heb je snel een mooi versierde tafel met bloemen, in boerenstijl:

  • Vraag de kinderen om in de tuin bloemen te gaan plukken die je in mooie, gekleurde vazen zet voor een romantische tafeldecoratie.
  • Plooi de servetten in de vorm van bloemen of maak servetringen met bloemen en raffia. U kunt de plaatsen ook aanduiden met kleine, gepersonaliseerde bloempotjes. Aan het einde van de maaltijd mag iedereen zijn eigen potje mee naar huis nemen.
  • Op één tafeleinde plaats je een gieter, een mand of regenlaarzen waar je wilde bloemen in schikt. Gegarandeerd effect!
  • Maak een tafelloper van bloemblaadjes en klimop. Als je ‘s avonds eet, zet er dan kaarsjes met de geur van citroengras bij. Dat is nog mooier, en bovendien houd je zo de muggen op afstand!

… en in de borden!

Nu heb je een mooi versierde tafel met bloemen. Maar je zou ook je gerechten kunnen afwerken met eetbare bloesems! Dat is pas een origineel idee om in de lente indruk te maken op je gasten! Je vindt ze bij de groenteboer, op de markt of in de biowinkel.

  • Slaatjes werk je af met bloemen van rucola of goudsbloem (calendula). Hun kleur en licht pikante smaak van peper zullen je zomerslaatjes geweldig aanvullen. Ben je een liefhebber van combinaties van zoet en zout? De bloemen van citrusvruchten, fuchsia of hibiscus passen heel goed bij verse kaas!
  • Geef je voorgerechten met rauwe groenten wat pit door er de bloemen van citroenmelisse aan toe te voegen: die hebben een zachte mentholsmaak. Je kunt ook kiezen voor bloemen van bernagie: hun lichte komkommersmaak is heel fris en het indigoblauw zal je borden veel effect geven!
  • Om de maaltijd in schoonheid te eindigen, maak je een dessert op basis van eetbare bloesems! Zo zou je een pudding met rozenwater of oranjebloesem kunnen maken, maar ook je fruitslaatjes afwerken met wilde viooltjes of enkele muntblaadjes. Bloemen zijn ook heerlijk in ijs verwerkt: ijzerkruid, violette, klaproos of lavendel ... Keuze te over!

En jij, heb jij wel eens eetbare bloemen gebruikt voor het versieren of parfumeren van gerechten?