3 recepten voor originele mimosa-eieren


Thuis
12/05/2021
Met Pasen eet je eieren! Verras met deze overheerlijke recepten voor originele mimosa-eieren.

Breng kleur in je borden met onze mimosa-eieren in de vorm van kuikentjes, met avocado of met rode biet om met veel smaak te genieten van Pasen! Voor het dessert maak je je eigen chocoladetaart.

Recept mimosa-eieren in de vorm van kuikentjes

Met deze mimosa-eieren in de vorm van kuikentjes die net uit het ei komen maak je de kinderen erg blij! Bovendien krijg je dit recept makkelijk onder de knie:

INGREDIËNTEN (voor 4 personen)

  • 6 eieren
  • 2 theelepels mayonaise
  • Enkele blaadjes peterselie
  • Een stukje wortel
  • 1 theelepel azijn
  • Zout
  • Peper

BEREIDING

  1. Breng een pannetje water aan de kook en doe er de azijn bij. Zodra het water kookt dompel je de eieren erin, die je 10 minuten laat koken.
  2. Laat de eieren in koud water afkoelen en pel ze.
  3. Snijd van de hardgekookte eieren aan de brede onderkant een klein stukje af, zodat ze rechtop kunnen blijven staan.
  4. Snijd de eieren in de breedte in een zigzaglijn doormidden. Verwijder de eigelen.
  5. Plet de eigelen en voeg er de 2 theelepels mayonaise aan toe. Breng op smaak met zout en peper en meng alles goed door elkaar.
  6. Gebruik een eetlepel om het onderste deel van elk ei met de garnituur te vullen. Probeer er een mooi bolletje van te maken, zodat het op het kopje van een kuiken lijkt.
  7. In de garnituur prik je een klein stukje wortel in de vorm van een driehoek voor het bekje en twee kleine stukje peterselie voor de oogjes.
  8. Leg het bovenste deel van het ei voorzichtig op het kopje en je kuikentje is klaar!
  9. Recept mimosa-eieren met avocado

    INGREDIËNTEN (voor 4 personen)

    • 6 hardgekookte eieren
    • 2 avocado’s
    • 1 theelepel mayonaise
    • 1 theelepel mosterd
    • Paprikapoeder
    • Zout
    • Peper

    BEREIDING

    1. Pel de eitjes en snijd ze in de lengte doormidden.
    2. Lepel voorzichtig de eigelen uit de eiwitten en plet de eigelen met een vork.
    3. Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pitten en de schil en doe het vruchtvlees in de mixer met zout en peper.
    4. Voeg er de geplette eigelen, de mayonaise en mosterd aan toe en mix alles door elkaar.
    5. Strooi een beetje paprikapoeder over de eiwitten en vul ze met het mengsel van avocado en eigeel.

    Recept mimosa-eieren met rode biet

    INGREDIËNTEN (voor 4 personen)

    • 6 hardgekookte eieren
    • 60 g zachtgekookte rode biet
    • 50 g verse smeerkaas
    • 1 theelepel mosterd
    • Enkele sprieten bieslook
    • Zout
    • Peper

    BEREIDING

    1. Nadat je de eitjes hebt gepeld, snijd je ze in de lengte doormidden en haal je het eigeel eruit.
    2. Mix de eigelen, de grof gehakte rode biet, de verse kaas, de mosterd en een snuifje zout en peper.
    3. Versnipper wat bieslook.
    4. Vul de eiwitten met het mengsel met rode biet en werk af met de bieslooksnippers.

    Moet je na het bereiden van je mimosa-eieren een en ander schoonmaken? Gebruik Mr. Proper Ultra Power Allesreiniger Spray om de keuken in een handomdraai weer helemaal proper en fris te maken en enkele druppels Dreft voor de afwas!

    En jij, hoe maak jij mimosa-eieren?