7 ideeën voor een zalige kerstbrunch


Thuis
12/05/2021
Op kerstdag heb je zin om uitgebreid te ontbijten met je gezin: 7 ideetjes voor een heerlijke, geslaagde kerstbrunch!

Kerstbrunch idee 1: gewonnen brood met kaneel

Is er brood overgebleven van het feest op kerstavond? Perfect! Gewonnen brood is lekker, maar ook makkelijk te maken. Voeg aan je eiermengsel een snuifje kaneel toe voor de kerstsmaak! Dompel sneetjes oud brood in het mengsel van eieren, suiker, melk en kaneel. Bak ze dan aan beide kanten in een pan, waarin je eerst een klontje boter hebt laten smelten. En kijk, het is al klaar!

Kerstbrunch idee 2: brioche met kaneel

Brioche is een zacht, zoet wittebrood dat zo licht en luchtig is dat het eigenlijk eerder cake is. Brioche met kaneel is populair in Noord-Europa en Noord-Amerika, vooral tijdens de feestdagen. En dat is niet voor niets, want terwijl het in de oven bakt verspreidt het al een heerlijk kerstgeurtje!

Kerstbrunch idee 3: roerei met gerookte zalm

Niet alleen de Britten zijn dol op roerei! Wij vinden het ook een superlekker idee voor de kerstbrunch. Klop de eieren los met wat melk of room, een snuifje zout en wat peper van de molen. Laat een klontje boter in een pan smelten en bak de eieren op een zacht vuurtje, terwijl je ze af en toe omroert. Serveer wanneer ze nog een beetje ‘nat’ zijn met gerookte zalm. Aanvallen!

Kerstbrunch idee 4: smeuïge smoothies

Als de kinderen te opgewonden zijn om te gaan zitten en hun kerstontbijt te eten, is een smoothie de ideale oplossing. Mix wat winterfruit met koemelk of een plantaardige melk en giet uit in een glas. Om tijd te winnen kun je ook diepvriesfruit gebruiken. Makkelijk, gezond en onwijs lekker!

Kerstbrunch idee 5: pannenkoeken

Pannenkoeken zijn niet te onttronen voor een geslaagde kerstbrunch! Bereid het beslag de dag ervoor om geen tijd te verliezen, en bak je pannenkoeken zodra iedereen de volgende ochtend aan tafel zit. Ze zijn goddelijk met suiker, jam of chocoladepasta, maar ook in een zoute versie! Nu heb je een keuken die heerlijk naar pannenkoeken ruikt, maar voor een lekker frisse geur in huis, gebruik je best een Febreze luchtverfrisser!

Kerstbrunch idee 6: een tortilla

Om het uit te houden tot aan het avondeten gaat er niets boven een degelijke Spaanse omelet! Bak een versnipperde ui met stukjes rauwe aardappel in de pan. Haal na enkele minuten van het vuur, breng op smaak met zout en peper en voeg er losgeklopte eieren aan toe. Laat rusten. Verwarm ondertussen wat olijfolie in een kleinere bakpan. Giet daarin het mengsel uit om een dikke omelet te maken. De kunst bestaat erin om de omelet voor twee derde te bakken en dan voorzichtig om te draaien, zodat beide kanten kunnen aankoeken.

Kerstbrunch idee 7: kerstkoekjes

Bij de kerstbrunch mogen alle lekkerbekjes de biscuitjes van de vorige avond oppeuzelen … Het is trouwens ook een goed moment om weer nieuwe kerstkoekjes te bakken! Ontdek hoe je originele kerstkoekjes maakt.

En jij, wat voor lekkers maak jij klaar als kerstbrunch?