10 eenvoudige recepten met gegrild Mediterraans brood

10 eenvoudige recepten met gegrild Mediterraans brood

Zalig, zo'n warm, gegrild brood met een Mediterraans vleugje! Recepten voor het hele gezin die je in een handomdraai op tafel tovert, plus enkele originele toppings waar je zeker nog niet eerder aan had gedacht!


Je hebt geen dure oven, pizzastenen of uren deeg kneden nodig om thuis jouw favoriete en restaurantwaardige recepten met een mediterraan flatbread te maken.  Koop gewoon kant-en-klaar pizzadeeg en bak het op de grill! Met wat unieke toppings erbij kom je altijd met de allerlekkerste hapjes voor de dag.

Voor het gegrilde flatbread

Tip: Koop een rol kant-en-klaar pizzadeeg.  Je vindt deze in het koelvak bij de verse taartmixen. 

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Zo maak je het
1. Verwarm de oven voor op 220°C
2. Rol het deeg uit op een groot stuk stevig aluminiumfolie die je goed hebt ingevet met wat olijfolie.  Bak het deeg ongeveer 5 minuten op een bakplaat (tot het lichtbruin begint te worden). 
3. Terwijl dit bakt bestrijk je een grillrekje met wat koolzaadolie.
4. Verwijder het deeg uit de oven, draai het om op het grillrekje en verwijder de folie. Bak nog enkele minuten tot de onderkant van het deeg goudbruin ziet.
5. Draai het deeg nog eens om met een grote spatel en bak de andere kant gedurende enkele minuten.  Let wel dat je het brood niet te bruin bakt want het gaat straks nog een keer op de grill. 
6. Verwijder het flatbread van de grill en voeg toppings naar smaak toe. Zet de grill op een lage hitte en plaats je Mediterrane brood terug onder de grill.
7. Bedek en laat enkele minuten bakken tot de kaas is gesmolten. Onthoud dat hoe langer je het onder de grill laat liggen, hoe knapperiger en donkerder het wordt. Haal uit de oven, laat enkele minuten afkoelen en serveer.

Flatbread Toppings
Hieronder enkele originele ideeën voor toppings op je mediterraan flatbread als je graag eens wat anders probeert.  Experimenteer er op los en voeg je eigen tips toe!
1. Geroosterde look, hesp, geraspte Parmezaan en verse rucola met een scheutje olijfolie.
2. Versnipperde groene ajuin, zure room, flinterdunne prosciutto en fijn gesneden groene appel.
3. Kerstomaatjes, spinazie, geitenkaas, bieslook en rode ajuin.
4. Reepjes gebraden kip, verse frambozen, marinarasaus en verse mozzarella.
5. Zwarte olijven, schijfjes Portobello champignons, snippertjes ajuin en ricottakaas. 
6. Licht op de barbecue geblakerde maïs, geraspte Gouda met peper, avocado, koriander en een beetje verse limoensap. 
7. Geroosterde zoete aardappel, Brie, versgemalen zwarte peper en takjes rozemarijn.
8. Boerenkool, chorizo, en Munster kaas (stinkkaas).
9. Reepjes varkensvlees, barbecuesaus en verse koolsla met azijn.
10. Appelboter, verse blauwe bessen, geroosterde perziken en poedersuiker.

We zijn er zeker van dat jij ook nog geweldige tips hebt voor originele toppings waar het water je van in de mond loopt.  Deel ze hieronder!

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador