BBQ-in-het-buitenland

BBQ in het buitenland

Wat is er lekkerder en gezelliger in de zomer dan een BBQ? Maak het deze zomer extra leuk met BBQ-trends uit andere landen.


BBQ-en in Amerika

In de Verenigde Staten is de barbecue nog veel populairder dan bij ons, voornamelijk in het Zuiden. Er wordt op straat vlees gegrild, in de tuin en zelfs op daken. En iedereen is welkom! Waar wij meestal kiezen voor verschillende soorten vlees, leggen ze in Amerika vaak één groot stuk vlees op de BBQ. Denk bijvoorbeeld aan de Texas Brisket (rundvlees), ‘Pulled Pork’ of een grote lap ‘steak’.

Tip: Go Dutch; nodig je vrienden uit en vraag iedereen wat mee te nemen voor de BBQ. Jij regelt een groot stuk vlees, de rest neemt de bijgerechten en drinken mee.

BBQ-en in Azië

Ook in Oosterse landen wordt er gebarbecued. In Hong Kong bijvoorbeeld, waar er regelmatig varkensvlees, gemarineerd in honing en sojasaus, op het BBQ-menu staat. In China en Korea worden er voornamelijk dunne lapjes vlees gegeten. Ook in Japan is de BBQ erg populair. Daar doen ze het overigens wel een stuk gezonder dan in de meeste landen: veel groenten en vis!

Tip: organiseer zelf ook een gezonde Oosterse BBQ met veel groenten en vis. Uiteraard eet je tijdens deze BBQ met stokjes!

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

BBQ-en in Hawaï

Op Hawaï wordt er gebarbecued in een ondergrondse oven, dit heet een Imu. Dit is een soort gat in de grond met daarin houtskool en een rooster waar het vlees en de vis op gelegd wordt. Uiteraard met veel verse fruitdrankjes en gezellige muziek erbij!

Tip: nodig je vrienden uit voor een ‘Luau’ en zorg voor bloemenkransen, rieten rokjes, kokosnoten en fruitige cocktails!

Wij gaan voor worstjes en spiesjes

Wij kiezen nog vaak voor lekkere worstjes en spiesjes. Toch mag het soms al wat anders zijn en  dan zijn lekkere hamburgers met een broodje erbij, een blaadje sla en flink wat gebakken uitjes een lekker alternatief.

Tip: maak een hamburger buffet, met allerlei verschillende ingrediënten die je op je broodje hamburger kunt doen (sla, komkommer, augurk, ui, kaas...). Ook leuk voor de kids!

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

guppy

guppy

gemeld

Ook in Australië en Nieuw-Zeeland is de bbq een vast deel van het leven. Heb ik pas nog gezien in enkele kookwedstrijden op tv. Dat het ook populair is in Azië, daar had ik geen idee van. Leuk idee om volgende keer een bbq te doen met groenten en vis. Ook tof dat iedereen een bijgerecht maakt en jij zorgt voor het vlees. Dat wordt een toffe, interessante maaltijd!

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer

Luchtverfrisser

Ambi Pur elektrische luchtverfrissers

Ambi Pur

€0,50

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Ambi Pur elektrisse luchtverfrissers product

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Luchtverfrisser

Ambi Pur (textielverfrisser, spray, continue luchtverfrisser)

Ambi Pur

€0,50

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Ambi Pur (textielverfrisser, spray, continue luchtverfrisser) product

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador